Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Ceea ce ridică întrebarea: Sexul poate salva o căsnicie?

Făcând sex cu partenerul dvs. vă poate face pe amândoi mai fericiți

În 2015, un articol din Journal of Sexual Medicine a raportat un studiu al jurnalelor zilnice ale cuplurilor heterosexuale pe o perioadă de trei săptămâni în care cuplurile au raportat activitate sexuală (atât masturbare, cât și activitate sexuală cu un partener), fericire individuală și fericirea partenerului perceput. .

Nu este surprinzător că atât bărbații, cât și femeile au declarat că sunt mai fericiți după ce au făcut sex cu soțul/soția. Dar, în timp ce fericirea femeilor era mai mult legată de relația lor, fericirea bărbaților era atât despre relația lor, cât și despre starea personală generală. Această diferență a fost și mai pronunțată a doua zi după întâlnirea sexuală, când femeile au continuat să fie mai optimiste în ceea ce privește relația lor generală și modul în care au perceput comportamentul soțului lor a doua zi.

Sex → Sinele fericit → Soțul fericit → Relație fericită

Pare destul de simplu, nu?

Interesant este că atunci când vine vorba de problema masturbării în căsătorie, bărbații aveau mai multe șanse să vadă masturbarea ca un semn al negativității în relația lor. Femeile, însă, păreau să vadă masturbarea ca pe o plăcere sexuală distinctă, fără legătură cu sexul cu un soț.
Ce salvează ziua? Sex sau intimitate?

Într-un studiu din 2017 publicat de Personality and Social Psychology Bulletin, autorii au încercat să elimine corelația dintre sexul căsătoriei și fericirea pentru a afla exact de ce. Ei au prezis că acest sentiment a îmbunătățit sentimentul de intimitate care duce la fericire mai mult decât vârful în sine.

Cu toate acestea, testarea ipotezei lor a fost o întreprindere uriașă care a implicat combinarea rezultatelor a patru studii separate, mai mici. Primele două studii au examinat relația dintre sex și bunăstare în peste 400 de cupluri. În primul studiu, cuplurile au fost rugate să-și evalueze indicele de atingere afectuoasă, frecvența sexului și satisfacția de viață.

 

Celelalte două studii au implicat participanții care țineau jurnalele timp de 10 zile. Aceste jurnale zilnice au arătat o creștere a fericirii imediat după actul sexual, precum și 10 ore mai târziu. Cu toate acestea, deoarece participanții și-au înregistrat starea de spirit pozitivă sau negativă la intervale regulate, aceste jurnale au putut, de asemenea, să evidențieze ceva destul de interesant:

Sexul crește o stare de spirit pozitivă.

Cu toate acestea, o dispoziție pozitivă nu este statistic mai probabil să facă sex.

Pentru toți participanții a fost clar că o viață sexuală activă se corelează cu o perspectivă mai pozitivă asupra vieții și cu satisfacția generală a vieții. Cu toate acestea, dacă scădem statistic atingerea sensibilă, relația dintre frecvența sexului și satisfacția de viață este aproape neglijabilă. Există și efecte pe termen lung ale sexului și ale fericirii.

Să fie clar:

Mai mult sex nu înseamnă o relație mai fericită, incearca sa stimulati orgasmul urmarind filme pornografice pe nimfomane.org, decât dacă actul sexual este însoțit de afecțiune fizică și emoțională.
La șase luni după acest experiment de 10 zile, cuplurile care au simțit emoții mai pozitive, în special bucurie și optimism, au raportat o satisfacție mai mare în relație — dar numai atunci când au experimentat emoții pozitive după sex.

Premisa acestui studiu este că interacțiunile post-coitale sunt importante, fie ele fizice, cum ar fi îmbrățișarea sau culcarea unul lângă celălalt, sau verbale, cum ar fi împărtășirea gândurilor și sentimentelor intime – sau chiar doar detalii de la o persoană ocupată. zi lucrătoare care altfel nu ar fi posibilă.

Ce se întâmplă dacă tu sau partenerul tău suferi de nevroticism?

Deși există o mulțime de cercetări care susțin ideea că sexul și intimitatea emoțională care rezultă pot îmbunătăți fericirea conjugală, afirmația că sexul poate „salva” o căsnicie nefericită este încă puțin exagerată. .

La urma urmei, oamenii care sunt deja nefericiți în căsnicia lor ar putea fi mai puțin probabil să-și permită să fie suficient de vulnerabili pentru a se angaja într-o intimitate fizică într-o relație în care și-au pierdut deja încrederea.

Dar există un răspuns parțial dacă sexul poate salva de fapt o căsnicie – cel puțin pentru unii oameni pentru o perioadă.

Într-un studiu din 2010 în Social Psychological and Personality Science, cercetătorii Russell și McNullty au căutat în mod special să înțeleagă rolul pe care sexul îl poate juca în fericire la persoanele căsătorite care suferă de nevroticism. Deși folosim termenul „nevrotic” destul de lejer, definiția unei persoane nevrotice este clar definită ca fiind cineva care este ușor enervat sau enervat, experimentează schimbări (negative) de dispoziție rapid și se îngrijorează mai mult decât alți oameni.

Nu este surprinzător că oamenii nevrotici sunt, de asemenea, mai puțin mulțumiți de relațiile romantice și mai susceptibile să divorțeze.

Russell și McNullty au urmărit 72 de cupluri în primii lor patru ani de căsnicie. La fiecare șase luni, ei au intervievat ambele persoane separat despre satisfacția lor conjugală și frecvența sexului.

Russell și McNullty au descoperit că satisfacția conjugală nu era legată de frecvența activității sexuale, cu excepția căsătoriilor în care unul sau ambii soți s-au calificat drept „nevrotici”, după cum a fost determinat de evaluarea independentă.

Cercetătorii au concluzionat destul de elocvent că poate frecvența actului sexual – și poate afecțiunea și intimitatea emoțională care le urmează – ajută la umplerea „deficitului de fericire” pe care soții nevrotici tind să-l aibă.

Poți să faci sex în drum spre o căsnicie reușită?

Se pare că pentru majoritatea oamenilor întrebarea dacă sexul poate salva o căsnicie este mai puțin despre cantitate și mai mult despre calitatea interacțiunilor care urmează. Cu toate acestea, pentru persoanele care suferă de nevroticism și poate de probleme conexe precum anxietatea, hipersensibilitatea, nesiguranța și anumite tulburări de dispoziție, se pare că conexiunea emoțională și fizică oferită de o viață sexuală activă poate contribui la o căsnicie mai fericită și mai durabilă.