Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Munca emoțională este legată de puterea relațională atribuită bărbaților și femeilor

Îndepărtând muștele din drum, munca emoțională este foarte distractiv. Emoțiile sunt o apariție naturală și așteptată în viața noastră de zi cu zi, iar cunoașterea celor mai bune tehnici de gestionare a acestora poate aduce mari dividende la locul de muncă. Munca emoțională implică o mulțime de sarcini neplătite și subevaluate, dar nu este întotdeauna clar cum aceste responsabilități sunt încorporate în structura vieții.

Un studiu recent de la Universitatea din California din Irvine pune în lumină cele mai bune practici pentru identificarea și gestionarea celor mai comune indicii emoționale. Drept urmare, s-ar putea să ne găsim lucrători mai productivi și mai fericiți. Emoțiile pot fi un excelent motivator și o modalitate excelentă de a ne îmbunătăți relațiile personale. Cheia este identificarea ce fațete ale emoției sunt cele mai importante pentru fiecare persoană din relație. Cu alte cuvinte, inteligența emoțională este o necesitate.

Inteligența emoțională este un subiect complex, dar nu este unul imposibil. Cel mai evident mod de a îmbunătăți inteligența emoțională este să învățăm din experiențele noastre trecute și să fim conștienți de diferitele capcane. Cele mai bune metode de îmbunătățire a inteligenței emoționale sunt puțin mai subtile decât v-ați aștepta. Un bun exemplu în acest sens sunt cele care implică un soț sau partener. Cea mai importantă parte este să ne amintim că emoțiile pot fi un lucru bun și pot fi un lucru rău. Cel mai bun mod de a atenua acest lucru este să fim atenți la nevoile noastre emoționale, precum și să punem în aplicare un plan oficial pentru gestionarea celor mai importante emoții ale noastre. Acest lucru ne va ajuta să atingem echilibrul emoțional, precum și să atingem și să menținem un echilibru bun între viața profesională și viața privată.

Cea mai bună metodă este să ne angajăm într-o conversație despre emoțiile noastre într-un mod discret. Trucul este să determinați ce fațete ale emoției sunt cele mai importante pentru care persoană din relație și apoi să aflați ce elemente sunt mai puțin importante. Cele mai importante elemente de luat în considerare includ starea noastră de spirit, nevoile noastre emoționale și relațiile noastre personale. A obține cele mai bune dintre toate trei poate fi o sarcină dificilă. Cheia este să fim conștienți de cele mai importante emoții ale noastre și să le identificăm și să le gestionăm cât mai curând posibil. Cei care au cele mai bune metode de a ne îmbunătăți bunăstarea emoțională vor fi probabil mai fericiți, mai sănătoși și mai productivi pe termen lung. Cel mai bun mod de a implementa o abordare personalizată este să ne angajăm în conversații frecvente și sincere despre emoțiile noastre cu soțul sau partenerul nostru, precum și cu prietenii noștri apropiați.

Femeile sunt barometrele relațiilor mixte de gen

Din punct de vedere istoric, cercetătorii au crezut de multă vreme că femeile au un talent pentru previziune și au mai multe șanse să observe o scădere a contorului de relații. Folosind sondaje ale cuplurilor mixte, cercetătorii au testat afirmația. Aceste studii au descoperit câteva constatări surprinzătoare. De exemplu, bărbații sunt la fel de probabil să fie mulțumiți în relațiile lor ca și femeile. Aceste descoperiri elimină noțiunea populară conform căreia femeile sunt îngrijitoarele principale. De asemenea, bărbații manifestă mai mult interes față de relațiile lor decât femeile. Având în vedere faptul că bărbații sunt în general mai puțin probabil să acorde atenție laturii romantice a lucrurilor, aceasta este o afacere destul de mare. Adesea femeile vor sa fie expuse, sa fie admirate, de aceea ele incep sa isi fac continut pe onlyfans sau pe pagini dedicate sexului frumos ca si influencersgonewild.tv.

Cea mai bună dovadă în acest sens a venit de la Panelul German pentru Familie, care a strâns 21 de rapoarte de satisfacție a relațiilor neplăcute. Aceste cupluri au fost căsătorite în medie de nouă ani și au avut un total combinat de peste trei mii de rapoarte de satisfacție în relație. Cercetătorii au comparat rapoartele bărbaților și femeilor pentru a vedea cât de mult se suprapun. Interesant, ei au descoperit că rapoartele femeilor erau mai precise decât ale bărbaților. Folosind o abordare cu mai multe fațete, cercetătorii au descoperit că nivelurile de satisfacție a relațiilor dintre bărbați și femei sunt aproape egale ca importanță. Rapoartele femeilor sunt un pivot în determinarea nivelurilor viitoare de satisfacție în relație, în timp ce rapoartele bărbaților sunt mai puțin un factor decisiv.

Un efort de cercetare conex al unei echipe de experți internaționali a analizat peste 50.000 de rapoarte, care acoperă peste 901 de cupluri mixte, din ambele țări. Acest studiu este poate cel mai cuprinzător studiu de acest gen până în prezent. De asemenea, au folosit o abordare cu mai multe fațete pentru a culege cele mai bune seturi de date. Cea mai bună parte a procesului a fost că au reușit să combine tot ce este mai bun din cele mai bune într-un set de date simplificat și apoi să-l îmblânzească într-o formă mai digerabilă. Acest lucru le-a permis să compare și să contrasteze constatările din toate seturile de date într-un mod care a fost atât echitabil, cât și imparțial. Pe lângă faptul că au putut compara nivelurile de satisfacție a relațiilor dintre bărbați și femei, cercetătorii au reușit să determine care au fost cele mai eficiente în prezicerea nivelurilor de satisfacție viitoare, ceea ce, la rândul său, a condus la câteva concluzii interesante. Cea mai mare concluzie din acest studiu a fost că bărbații și femeile au șanse egale de a observa o scădere a contorului lor de relații. Acest lucru se traduce în relații mai bune pe termen lung.

Cea mai bună parte a tuturor acestor cercetări este că le va oferi cercetătorilor o bază mai bună din care să lucreze. Folosind date din nouă studii, cercetătorii au reușit să compare raportul dintre femei și bărbați și să examineze care rapoarte au fost mai eficiente în a prezice nivelurile viitoare de satisfacție în relație. Ei au testat, de asemenea, validitatea acestei ipoteze folosind o abordare similară cu mai multe fațete pentru a compara rapoartele bărbaților și femeilor. Teza de date rezultată aruncă lumină asupra complexității relațiilor.

Replicarea studiului nostru cu cupluri de același sex și cupluri cu persoane cu identități de gen mai puțin studiate

În ciuda importanței tot mai mari a relațiilor între persoane de același sex, se cunosc puține lucruri despre dinamica relațiilor între persoane de același sex. Acest decalaj a făcut dificilă pentru cercetători să evalueze asemănările dintre relațiile între persoane de același sex și cele de sex diferit. Acest articol analizează abordările existente și explorează modalități promițătoare de a avansa cercetările privind relațiile între persoane de același sex. Mai exact, discutăm despre utilizarea unei abordări a biografiei relaționale. Acest cadru se bazează pe o perspectivă a cursului vieții și se concentrează pe schimbările temporale ale stărilor și duratelor relațiilor.

Pe măsură ce studiul relațiilor între persoane de același sex avansează, cercetătorii vor descoperi că diferiți factori influențează dinamica relațiilor între persoane de același sex. Printre acestea, genul joacă un rol esențial. Mai mult, diferitele niveluri de recunoaștere socială pot influența formarea și dezvoltarea relațiilor. Prin urmare, cercetarea ar trebui să exploreze și efectele tranziției de la concubinaj la căsătorie. Mai mult, indicatorii socioeconomici pot oferi o imagine mai amplă a comunității LGBT. Acești factori îi vor ajuta pe cercetători să identifice domeniile de nevoie și să formuleze politici viitoare.

Cercetătorii ar trebui să fie atenți atunci când analizează dinamica relațiilor între persoane de același sex. Ei pot concluziona în mod eronat că relațiile între persoane de același sex sunt mai dinamice decât relațiile între persoane de sex diferit. În special, cercetătorii ar trebui să fie atenți la rolul statutului parental. Acest lucru se datorează faptului că statutul parental este un moderator important al disparităților de sănătate între femeile din relații de același sex și diferite. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sunt implicați copiii. Cu toate acestea, cercetătorii ar trebui să fie atenți să facă distincția între statutul parental și gen, deoarece statutul parental poate fi influențat de prezentarea de gen și de contexte relaționale de gen.

Cercetătorii pot studia, de asemenea, dinamica relațiilor între persoane de același sex folosind metodologii calitative. Folosind abordarea biografiei relațiilor, cercetătorii pot analiza dinamica relațiilor reciproce prin studierea datelor diadice colectate de la ambii parteneri. De exemplu, datele din jurnal colectate de la ambii parteneri pot permite analize pe termen lung ale fluctuațiilor zilnice ale dinamicii relațiilor. În plus, această abordare poate ghida viitoare cercetări calitative. În studiul prezentat aici, cercetătorii au analizat dinamica relațiilor atât în cuplurile de același sex, cât și în cele de sex diferit, examinând stresul zilnic, satisfacția sexuală și apropierea relațiilor. În plus, cercetătorii au explorat, de asemenea, dacă genul joacă un rol în acești factori. Folosind o abordare a biografiei relaționale, cercetătorii au descoperit că genul joacă un rol important în modelarea dinamicii relațiilor. De exemplu, genul determină diferite tipuri de muncă emoțională pentru a promova intimitatea. În plus, femeile cu bărbați experimentează relațiile în mod diferit față de femeile cu femei.

De asemenea, au fost identificate provocările recrutării cuplurilor de același sex pentru studii. Aceste provocări includ lipsa de încredere în cercetători, precum și dorința unui partener de a participa la studiu. Recrutarea online poate ajuta la îmbunătățirea probabilității ca ambii parteneri să participe la un studiu. Alte provocări pot fi recrutarea persoanelor HIV pozitive. Aceste persoane trebuie să aibă parteneri HIV negativi care nu au raportat PEP sau PrEP în perioada de studiu. Mai mult, cercetătorii trebuie să se asigure că rezultatele lor sunt valide.