Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Dorul de casă poate fi uneori puțin jenant, dar cercetările ne spun că există ceva, mai ales dacă vrei să fii fericit într-o relație romantică pe termen lung. Iată un exemplu de ceea ce vreau să spun:

Jennet* mi-a spus: „Eu și iubitul meu am avut un weekend foarte frumos.” Așa cum fac adesea când clienții fac o declarație generală ca aceasta, am întrebat-o dacă ar putea fi mai precisă cu privire la ceea ce a făcut-o atât de plăcută. „Ei bine”, a spus ea, „știam că o să întrebi asta, așa că am încercat să-mi dau seama singură. Dar nu m-am putut gândi la ceva special să se întâmple. Dar ceea ce a fost cu adevărat drăguț a fost că Roberto * (iubitul ei) și cu mine ne-am simțit deosebit de apropiați tot weekendul. Nu am făcut nimic diferit, adică ne-am făcut treburile obișnuite și am stat cu prietenii, dar părea să ne simțim mai apropiați. Și am făcut sex grozav.”

Am întrebat-o dacă își poate aminti când a observat prima dată că se simte mai aproape de Roberto. Ea a spus: „Ei bine, am băut și am luat cina cu niște prieteni vineri seara, iar când mergeam spre casă, ne-am ținut de mână. Facem asta uneori, dar nu întotdeauna. Și apoi ne-am dus acasă și am făcut sex uimitor. Așa că poate că a fost un sex grozav care a dat tonul pentru restul weekendului.”

Asta avea sens: sexul grozav poate promova uneori intimitatea, dar de-a lungul anilor am descoperit că merită să înțeleg ce se întâmplă înaintea unui moment sexual bun. În parte, acest lucru se datorează faptului că sexul reflectă adesea starea unei relații la fel de mult ca și îmbunătățirea acesteia. Dacă poți înțelege ce a făcut să se întâmple o dată, s-ar putea să ai mai mult cuvânt de spus pentru a face să se întâmple din nou.

Așa că am rugat-o pe Jennet să-mi spună mai multe despre ce s-a întâmplat în timpul zilei și al nopții. Ea a spus: „Nu este diferit de aproape în fiecare vineri. Roberto și cu mine ne-am luat rămas bun dimineața, ne-am dus la muncă și ne-am întâlnit la restaurantul unde obișnuiam să ne întâlnim cu prietenii. A fost o noapte distractivă, deși a început puțin. ciudat. Un cuplu se pregătește să sărbătorească a doua aniversare a nunții și au început să se simtă nostalgici pentru momentele din relația lor când au făcut ceva distractiv, ceva prostesc sau ceva special. A fost cam prostesc, dar dintr-un motiv oarecare, Roberto am început să vorbim despre o excursie pe care o făcusem cu câțiva ani în urmă și, dintr-o dată, am râs despre cum am încercat să stăm pe paddle boarding și că am căzut amândoi de pe scânduri, de atâtea ori, încât stăm și plutim pe ele timp de o oră. .”

Am întrebat-o pe Jennet dacă crede că este posibil ca amintirea lor comună despre ea să aibă ceva de-a face cu ei să se simtă mai aproape unul de celălalt pentru tot restul weekendului. Ea nu era sigură. Dar cercetarea ar sugera că ar fi putut fi foarte bine un factor important. Se pare că micul act de a-și aminti experiențele pe care le-a împărtășit cu partenerul ei romantic îi poate adânci relația. Un studiu recent ne spune că oamenii au o „nevoie fundamentală de a aparține”, iar relațiile romantice ne ajută să îndeplinim această nevoie.

Studiul, care a fost publicat în 2022 în Journal of Social and Personal Relationships, a analizat „nostalgia romantică” sau nostalgia care se concentrează în mod special pe experiențele trecute împărtășite cu un partener. S-au întrebat ce rol joacă nostalgia romantică în menținerea și sporirea apropierii și intimității.

Într-o serie de studii, autorii au găsit o corelație între nostalgia romantică și angajamentul, satisfacția și apropierea crescute în relație. În studiul lor inițial, participanții au răspuns la o serie de întrebări despre relația lor, despre împărtășirea amintirilor nostalgice ale relațiilor cu partenerul lor și despre sentimentele lor de angajament, intimitate și satisfacție în relația lor. Deși acest prim set de întrebări nu a arătat că unul dintre acești factori l-a cauzat pe celălalt, a arătat că cuplurile care practicau nostalgia romantică erau mai apropiate, mai intime și mai mulțumite ca cupluri decât cuplurile care nu au practicat-o.

În cel de-al doilea studiu, un grup de participanți, toți dintre care aveau relații romantice serioase, a fost împărțit în două părți egale. Jumătate au fost rugați să scrie timp de trei minute despre o experiență nostalgică cu partenerul lor, adică o experiență trecută cu partenerul pentru care au simțit „dor sentimental”. Cealaltă jumătate a fost rugată să scrie timp de trei minute despre orice experiență cu partenerul lor romantic actual. Participanții care au scris despre dorul de casă s-au simțit puțin mai apropiați, mai mulțumiți și mai implicați cu partenerii lor decât cei cărora li s-a cerut să scrie despre orice experiență.

În al treilea studiu, participanții au fost din nou împărțiți în două grupuri egale. Un grup a fost rugat să se gândească la o melodie care să le amintească de relația lor romantică și să-i facă să se simtă nostalgici în legătură cu o experiență cu partenerul lor. Celălalt grup a fost rugat să se gândească la orice melodie care le-a plăcut. Experimentatorii au cântat apoi cântecul ales de fiecare participant. În chestionarele pe care le-au completat după ce au ascultat melodia aleasă, participanții care au selectat și ascultat un cântec care le-a amintit de o perioadă nostalgică cu persoana iubită au obținut scoruri semnificativ mai mari la mulți dintre factorii care sunt indicatori ai dragostei romantice. Împreună, aceste studii păreau să indice o legătură clară între nostalgia romantică, angajament, mulțumire și dragoste într-o relație romantică.

Așa că, dacă partenerul tău simte brusc dor de casă, nu te lupta. Alatura-te. Și dacă nu aduc în discuție aceste amintiri, începeți singuri o conversație. Împărtășirea amintirilor plăcute din momentele petrecute împreună este o modalitate excelentă de a menține o conexiune puternică și iubitoare.

Sex orientat spre obiectiv

Sexul orientat spre obiective limitează, de asemenea, oportunitatea unui cuplu de a crea conexiune, creștere și varietate. [v] Sexul orientat spre obiective crește probabil și anxietatea. [vi] Dacă cuplurile pot schimba accentul sexual pentru a se concentra asupra intimității, ele pot crește calitatea apropierii emoționale și a încrederii în relație. Concentrarea pe împărtășirea sentimentelor și exprimarea deschisă a gândurilor are mai multe șanse să aibă ca rezultat un sex grozav decât concentrarea pe orgasm.[vii] Prin schimbarea obiectivului sexului de la a avea un orgasm la pur și simplu să se bucure de intimitate, cuplurile se pot explora și se pot simți mai aproape unul de celălalt. — ceea ce duce în cele din urmă la un sex mai bun.

Pe ce ne putem concentra în schimb? îngrijire sexuală

În cercetare, atenția sexuală a fost legată de un orgasm mai consistent și de satisfacție sexuală.[viii] Dar ce este exact atenția sexuală? Mindfulness sexuală este o practică de a fi prezent, conștient, implicat și nejudecator în timpul actului sexual. Mindfulness sexuală este o modalitate de a exersa eliminarea așteptărilor de la sex și de a te bucura de experiențele sexuale așa cum sunt. Poți să fii atent la senzațiile de atingere, miros sau gust în orice moment? Mintea ta rătăcește în timpul sexului? Dacă mintea ta rătăcește, poți să o aduci înapoi la moment și să rămâi prezent și să fii atent la conexiunea și sentimentul tău din moment? Prin practicarea conștientizării sexuale, cuplurile își pot schimba atenția de la sex la intimitate.[ix] După cum ne învață terapeuta sexuală Esther Perel, trebuie să ne reducem intimitatea sexuală și să vedem sexul ca un vehicul pentru a ne conecta profund cu noi înșine. partenerul nostru.[x] În loc să ne concentrăm pe numere – cât de des facem sex, câte orgasme – luați în considerare calitatea sexului.

Încearcă să-ți distragi atenția de la orgasm și vezi dacă plăcerea ta față de sex se îmbunătățește. Relaxează-te, bucură-te de fiecare moment, evită anxietatea de orgasm și fă-ți timp pentru a-ți aprofunda intimitatea cu partenerul tău.