Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Termenul „menopauză masculină” a fost folosit din ce în ce mai mult în această țară pentru a descrie un tipar de comportament care este uneori cunoscut și sub numele de „criza de mijloc a vârstei masculine”, atunci când un bărbat de vârstă mijlocie se confruntă cu dificultăți erectile și răspunde la acestea comportându-se într-un mod care neagă vârsta. moduri. În cazul stereotip, își părăsește soția de vârstă mijlocie pentru o femeie mult mai tânără și își întemeiază o a doua familie. Desigur, nu toți bărbații fac asta, chiar dacă sunt înclinați să le facă; iar uneori, în zilele noastre, soția de vârstă mijlocie este cea care caută divorțul și își găsește un partener mai tânăr.

Gândindu-mă cu speranță la eșec

Un bărbat poate fi la apogeul puterii sale de cumpărare atunci când are primul episod de insuficiență a penisului. Disonanța dintre realizările lui în lume și în dormitor poate fi deranjantă. Sau, poate realiza că nu își va atinge niciodată obiectivele de viață sau nu se va confrunta cu probleme de muncă din cauza reducerii companiei sau a unor factori similari. În acest caz, o criză de insuficiență erectilă temporară poate apărea mare în mintea lui. Indiferent de situația sa profesională, el poate accepta o schimbare a aspectului și un sentiment de atractivitate fizică diminuată. Toate astea și un penis clătinat? Pentru unii bărbați, combinația este mortală pentru libido.

Interesant este că bărbații sunt mai puțin probabil să vorbească despre „menopauză” sau criza lor decât femeile în viața lor. Femeile se pot plânge de depresie, stare de spirit, letargie și pierderea libidoului partenerului lor. Așa cum este cazul femeilor de vârstă mijlocie, bărbații care au relații bune cu parteneri de sprijin se descurcă mai bine decât alții de vârstă mijlocie.

De exemplu…

„Soțul meu, Dan, a căzut cu nasul când nu a putut obține promovarea la care se aștepta”, a spus Elizabeth. „A primit vestea proastă la câteva săptămâni după cea de-a 50-a aniversare. Mai rău încă, slujba i-a revenit unui bărbat cu 10 ani mai mic. A fost devastat. Și a văzut asta ca fiind ultima lui șansă de a ieși în frunte.”

Dan a întâmpinat unele dificultăți de erecție înainte de a pierde promovarea. Îi recunoscuse lui Elizabeth că incapacitatea lui de a avea erecțiile dure ca stânca din tinerețe îl tulbura. Ea îi spusese de mai multe ori: „Mi-aș dori să pot fi din nou omul care eram pentru tine”. Cuvintele lui liniștitoare păreau să-l liniștească până la înfrângerea sa zdrobitoare profesională.

„A devenit impotent în ziua în care un alt bărbat și-a primit slujba”, a spus el. „Timp de șase luni, nu am făcut sex. La început, am fost înțelegător și de ajutor. Apoi m-am învinovățit că nu sunt suficient de atractiv și am încercat din răsputeri să-l seduc. Când eforturile mele au eșuat, el m-a rănit și m-am enervat. Am luptat. L-am acuzat că are o aventură și mi-a răspuns spunând că caută o scuză pentru a avea una a lui. Era urât.

Dan și Elizabeth au mers la un terapeut sexual pentru că ea l-a amenințat că îl părăsește dacă nu o fac. În terapie, el s-a confruntat cu problemele sale de îmbătrânire și lipsă de realizare. Terapeutul l-a îndrumat și la un medic care l-a pus pe terapie de înlocuire cu testosteron, deoarece un test de sânge a arătat că avea nevoie de suplimente. Două luni mai târziu, Dan și Elizabeth făceau din nou dragoste. Amândoi simt că căsătoria lor este mult mai puternică acum.

Dacă ești de vârstă mijlocie și te simți nesigur în privința bărbăției tale, există pași pe care îi poți face pentru a ușura această trecere a vieții, oricum vrei să-i spui.

8 pași pentru a ușura criza bărbaților de mijloc

1. Nu da vina pe partenerul tău. Dacă există probleme în relația ta, rezolvă-le. Un nou partener îți va întări ego-ul. Sexul va părea mai bun pentru că noua iubire este revigorantă. Dar ciclul de dificultate erectilă și îndoieli va începe în cele din urmă din nou.
2. Acceptați că unele schimbări în performanța sexuală și capacitatea de răspuns sunt inevitabile. Nu toate schimbările sunt rele. În plus, bărbații în vârstă pot prelungi dragostea. Și sperăm că știu mai bine cum să-și mulțumească partenerii.
3. Adoptă un stil de viață mai sănătos. Este extrem de important (atât pentru femei, cât și pentru bărbați) să obținem o nutriție adecvată și exerciții fizice pentru a menține funcția sexuală pe măsură ce îmbătrânim. De fapt, multe dintre problemele bărbaților sunt cauzate de stilul de viață sedentar, alcool, alimente grase și fumat.
4. Îmbunătățiți-vă stima de sine. Când te simți bine cu tine, îți este mai ușor să oferi și să primești plăcere sexuală. Fă tot ce este necesar pentru a te simți mai bine cu tine, cum ar fi printr-un program de educație continuă, culturism, voluntariat sau terapie.
5. Întărește-ți legăturile intime. Aprofundează relația cu partenerul tău, cu copiii, părinții și prietenii.
6. Fii mai senzual. Atingeți mai mult și fă-ți timp pentru a aprecia atingerea.
7. Fii mai romantic. Să ținem de mână, să mergi împreună, să scrii note de dragoste, acestea și multe altele te fac să te simți mai tânăr pentru că le-ai făcut când erai tânăr. De ce te-ai oprit?
va rog partenerul dvs. Poți face dragoste fără erecție. De fapt, poți să-i oferi partenerului tău orgasme fantastice, fără o dezgustă. Făcând acest lucru, te vei simți din nou puternic.
8. Obțineți ajutor dacă aveți nevoie. (Faceți acest lucru, asigurându-vă că ajutorul pe care îl găsiți are acreditare și experiență legitime.)