Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Toată lumea are nevoi umane de bază. Când nu reușim să satisfacem aceste nevoi, sănătatea noastră fizică și psihică are de suferit. Când ne gândim la nevoile umane de bază, ne vin în minte hrana, adăpostul și apa. Cu toate acestea, o viață sexuală sănătoasă este, de asemenea, o parte importantă a creării unei vieți împlinite și fericite pentru mulți oameni.

Deși trăirea unei vieți fără sex sau celibatar nu este nesănătoasă din punct de vedere fizic sau psihologic, pentru oricine dorește intimitatea sexuală, o viață sexuală sănătoasă este o parte importantă a unei vieți împlinite și fericite. Pentru mulți oameni, sexul nu este doar o parte a unei vieți împlinite, dar contribuie la o sănătate mintală bună în multe feluri.

Creșteți serotonina

Nivelurile scăzute de serotonină vă pot împiedica să faceți sau să executați planuri și strategii. Dacă nivelul serotoninei este scăzut, este posibil să nu puteți îndeplini sarcinile. De asemenea, s-ar putea să vă treziți ușor, să vă simțiți puțin deprimat sau să aveți dificultăți în a vă controla impulsurile.

Sexul crește serotonina, care ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la combaterea depresiei. În plus, unul dintre hormonii eliberați în timpul orgasmului este serotonina, care te ajută să te simți calm de stres și anxietate.

Creste stima de sine

Lipsa de sex poate fi dăunătoare și poate duce la scăderea stimei de sine și a încrederii în sine. Intimitatea pe care o simți cu partenerul tău și sentimentul de a fi hrănit și dorit atunci când faci sex îți sporește încrederea în tine și bunăstarea generală.

Duce la un somn mai bun

Sexul vă poate îmbunătăți și somnul. Adormirea după sex este foarte frecventă deoarece corpul tău eliberează prolactină, un hormon care te ajută să te simți odihnit și relaxat. Orgasmul eliberează și oxitocină, un hormon care favorizează somnul. Deoarece privarea de somn poate agrava sau crește riscul de tulburări mintale, un somn mai bun poate duce la o viață mai sănătoasă și mai revigorată.

Te face fericit

Îmbrățișarea și intimitatea fizică în timpul sexului vă pot crește, de asemenea, bunăstarea. Endorfinele sunt una dintre multele substanțe chimice eliberate de creier în timpul sexului. Endorfinele, neurotransmițători asociați cu fericirea, vă ajută să vă îmbunătățiți starea generală de spirit, deoarece ajută la depresie.

Suferiți de depresie sau anxietate și căutați sfaturi și sprijin? Un terapeut autorizat vă poate ajuta să găsiți modalități de a vă îmbunătăți starea de spirit și de a lucra cu dvs. pentru a dezvolta un plan de îmbunătățire a calității vieții. Sună-mi biroul astăzi și programează o întâlnire.