Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Investiția în criptomonede poate fi o investiție profitabilă, mai ales dacă știi ce să cauți. Există mulți factori de luat în considerare atunci când investiți pe piață, inclusiv lichiditatea, manipularea pieței și strategiile de tranzacționare pe termen scurt.

Ethereum

Investiția într-o monedă digitală precum Ethereum are un anumit nivel de risc. Înainte de a decide să investiți, este important să vă evaluați toleranța la risc. De asemenea, dacă ești începător să investești într-o cripto, este o idee bună să începi puțin și să-ți crești investiția treptat.

Pentru a investi în Ethereum, va trebui să deschideți un cont la un schimb. Unele schimburi vă vor permite să cumpărați o cantitate mică de Ether gratuit, în timp ce altele percep o taxă. În unele cazuri, puteți chiar să vă retrageți banii fără nicio taxă. Cu toate acestea, dacă intenționați să investiți o sumă mare de bani, cel mai bine este să utilizați un portofel hardware dedicat.

Dacă intenționați să investiți în Ethereum, ar trebui să luați în considerare și cumpărarea de acțiuni la companii care utilizează tehnologia. În plus, vă puteți tranzacționa ETH prin intermediul unui broker. Acesta este un mod foarte inteligent de a investi.

Când investiți într-o criptomonedă, valoarea poate varia drastic de la o zi la alta. Din acest motiv, este important să fii cu ochii pe piață. Puteți face acest lucru prin monitorizarea fluctuațiilor prețului pe o bursă. De asemenea, poate doriți să luați în considerare investiția într-un ETF. Aceste ETF-uri pot fi foarte utile atunci când tranzacționați criptomonede. Aceste ETF-uri urmăresc un coș de criptomonede și vă permit să le tranzacționați pe piața tradițională.

Dacă sunteți nou în criptomonede, poate doriți să începeți cu un portofel software. Aceste portofele sunt mai ieftine decât portofelele hardware dedicate. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de sigure. Pentru stocarea pe termen lung, cel mai bine este să utilizați un portofel hardware rece.

De asemenea, este important să înțelegeți diferențele dintre diferitele blockchain-uri. Unele criptomonede sunt mai stabile decât altele.

Strategii de tranzacționare pe termen scurt

În ciuda popularității tranzacționării pe termen lung, există mai multe strategii de tranzacționare pe termen scurt care vă pot ajuta să câștigați bani pe piața cripto. Tranzacționarea pe termen scurt se poate face în minute, ore sau zile. Aceste strategii de tranzacționare se bazează pe analize tehnice. Scopul oricărei strategii de tranzacționare este de a minimiza pierderile și de a maximiza profiturile.

O strategie populară de tranzacționare pe termen scurt este tranzacționarea în gamă. Acest lucru se bazează pe ipoteza că prețurile cripto vor fluctua într-un interval. Folosind analiza tehnică, comercianții din gama vor determina intervalul de preț pe care doresc să cumpere sau să vândă cripto. Vor căuta zone supravândute și supracumpărate. Ei vor căuta, de asemenea, o linie de tendință care arată direcția mișcării cripto-ului.

O altă strategie de tranzacționare pe termen scurt este tranzacționarea cu impuls. Aceasta se bazează pe ipoteza unei tendințe continue a pieței. Implică cumpărarea unui activ și vânzarea lui la sfârșitul zilei pe baza puterii sale în tendința recentă.

O altă strategie este metoda de mediere a costului dolarului. Această strategie investește o sumă stabilită de bani la un interval fix. Acest lucru permite comercianților să profite de creșterile pieței. Această metodă este o opțiune bună pentru comercianții pe termen lung.

Comercianții de zi sunt un tip de investitor cu risc ridicat, dar pot fi și o sursă bună de profit. Un comerciant zilnic ar trebui să investească 5000 USD și să plaseze un ordin stop-loss la 4750 USD. De asemenea, ar trebui să repete comanda în fiecare zi până când vor putea obține profit.

Comercianții care folosesc această strategie ar trebui să se concentreze și pe o singură pereche valutară. Ar trebui să încerce să atingă o volatilitate zilnică de 5%. Acest lucru este important pentru că dacă prețul nu se mișcă, ei pot ajunge să piardă bani.

Lichiditate

Indiferent dacă cumpărați sau vindeți, lichiditatea investițiilor dvs. cripto este un aspect critic. Cu un nivel mai ridicat de lichiditate, puteți face conversii rapide ale activelor dvs. digitale și puteți evita fluctuațiile drastice ale prețurilor. Cu un nivel scăzut de lichiditate, s-ar putea să vă fie dificil să vindeți sau să cumpărați, iar jetoanele dvs. pot pierde valoare.

Marja de licitație-cerere este o măsură a lichidității. Este diferența dintre prețul la care oamenii sunt dispuși să cumpere și să vândă activul. În cazul unui activ cripto, o diferență mai mare între ofertă și cerere indică faptul că activul este ilichid. De asemenea, face tranzacțiile cu active digitale mai scumpe.

Un nivel ridicat de lichiditate pe o piață de criptomonede indică faptul că jetoanele sunt mai ușor de schimbat cu monede fiat. Lichiditatea este, de asemenea, importantă pe piețele futures. Comercianții pot cumpăra contracte pentru o anumită sumă a unui activ și pot vinde în lipsă în cazul în care prețul activului scade. Aceste piețe sunt, de asemenea, transparente și oferă tranzacții standardizate.

O piață lichidă a criptomonedei este caracterizată de un număr mare de persoane interesate să cumpere sau să vândă activul digital. Un număr mai mare de comenzi de cumpărare și vânzare poate ajuta, de asemenea, comercianții să efectueze analize tehnice precise.

O piață cu lichiditate ridicată este stabilă și de încredere și îi ajută pe investitori să evite fluctuațiile rapide ale prețurilor. Platformele cripto au nevoie de lichiditate pentru a-și desfășura tranzacțiile. Cu toate acestea, lipsa lichidității poate duce la prăbușirea pieței, falimentele și implicite în masă.

Lichiditatea este o caracteristică importantă a oricărui activ tranzacționabil. Este comparabil cu a avea un număr mare de casiere într-un restaurant fast-food. Cu lichiditate, nu există prime în timpul cumpărării sau vânzării și nicio reducere. Acest lucru îi ajută pe oameni să cumpere sau să-și vândă activele la un preț echitabil pentru ambele părți.

Manipularea pieței

Investiția în cripto nu este lipsită de pericole. Criptomonedele sunt volatile și pot fi manipulate. Acest lucru poate determina comercianții să-și piardă banii și încrederea în activ. Pentru a vă păstra investițiile în siguranță, este important să cunoașteți diferitele tipuri de manipulare a pieței.

Un pump and dump are loc atunci când un grup conspiră pentru a manipula prețul unui criptoactiv. Acesta implică un manipulator care răspândește zvonuri despre activ pentru a provoca teamă în rândul comercianților. Răspândirea informațiilor false nu este ilegală. Totuși, poate fi costisitor și poate duce la închisoare pentru actorii răi.

Manipularea pieței are loc de ani de zile și poate fi văzută atât pe schimburile tradiționale, cât și în spațiul cripto. Creatorii de piață pot determina creșterea sau scăderea prețului unui activ prin postarea de comenzi false.

Cel mai bun mod de a combate aceste tehnici este să ții ochii pe piață. Va trebui să monitorizați prețurile din mai multe surse pentru a obține o imagine reală a prețului real. Acest lucru este deosebit de important pentru cripto-urile care au un volum scăzut de tranzacționare, ceea ce face mai ușor pentru băieții răi să manipuleze prețul.

Este important să ne amintim că piețele sunt dinamice și nu toți formatorii de piață sunt la fel. Investitorii instituționali, de exemplu, nu sunt neapărat rău pentru piață, dar cu siguranță o pot înrăutăți.

Știrile false sunt, de asemenea, comune în rândul investitorilor de retail și pot fi dăunătoare comercianților pe termen lung. Este ilegal să răspândești știri false despre o companie și poate duce la amenzi mari.

Mass-media este adesea complice la manipularea pieței. Titlurile media pot exagera activitățile creatorilor de piață și pot atrage investitorii să cumpere.