Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Noul serial Netflix Dahmer: Monster a primit recenzii mixte, dar este în prezent numărul unu în ratingurile serviciului de streaming. Dahmer, interpretat de Evan Peters în serie, a fost romanticizat de fani care păreau să minimizeze sau pur și simplu să ignore realitatea crimei îngrozitoare pe care a comis-o. Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști este unul dintre acești fani, asta nu înseamnă că tu sau ei sunteți răi. Dar s-ar putea să-ți spună ceva important despre tine.

Intervievând terapeuții care au lucrat cu supraviețuitori ai crimei din viața reală, am învățat că genul îi poate ajuta pe supraviețuitori să se simtă înțeleși și să își normalizeze poveștile. Dar familiile victimelor lui Dahmer au descris că se simt retraumatizate de serial și de reacția publicului. Unii fani ai emisiunii cu care am vorbit mi-au spus că le pare rău că au ofensat membrii familiei, dar totuși au fost atrași de bărbații portretizați în emisiune.

De ce sunt criminalii în serie atât de atractivi pentru unii oameni? Ce face pe cineva ca Dahmer să pară un simbol sexual? Dacă sunteți unul dintre cei care simt acest lucru, înțelegerea unora dintre motivele pentru care simțiți așa vă poate ajuta să faceți față emoțiilor mai profunde, uneori mai întunecate, care sunt adesea ascunse vederii.

Primul pas pentru a înțelege aceste sentimente este să nu te mai critici pentru că le ai.

Într-o coloană pentru Glamour, Lucy Morgan a remarcat: „Este o realitate tulburătoare că majoritatea criminalilor în serie bărbați au o bază de fani formată în principal din tinere femei albe”. Morgan subliniază că unul dintre motivele pentru care unele femei apelează la ele este că sunt atrase de poveste, ceea ce am învățat și în interviuri, că transformarea unui bărbat periculos într-un obiect sexual îl face pe el – și pe alți bărbați – să pară mai puțin înfricoșător. și, la rândul său, poate ajuta la atenuarea temerilor altora față de pericolele trecute, prezente și prezente. viitor. Dar, după cum subliniază și Morgan, faptul că victimele lui Dahmer nu erau femei albe tinere ar putea explica, de asemenea, de ce a ales să facă această muncă psihologică inconștientă sau nerecunoscută. Fantezia unor femei este că el este periculos și crud, dar nu pentru tipi ca ei. Va fi scutită de aceste crime oribile.

L-am întrebat pe colegul meu Sheldon Itzkowitz, psiholog din New York și coautor al cărții Psychoanalysts, Psychologists, and Psychiatrists Discuss Mental Illness and Human Evil. ed, cum înțelege el acest fenomen. Mi-a spus: „A vedea un criminal în serie la televizor (sau pe un computer) este o lume departe de a vedea un criminal în serie în persoană.” Vizionarea unui spectacol deconectează spectatorul de realitatea criminalului. Acest proces, a explicat Itzkowitz, ajută la negarea realității îngrozitoare a comportamentului criminal.

De exemplu, în unele cazuri, publicul poate confunda actorii cu personajele. Personajele/actorii sunt ridicați la legendă prin intermediul seriei. În alte cazuri, după cum explică co-autorul lui Itzkowitz Elizabeth Howell în cartea sa, când vezi un criminal în serie ca pe o persoană îngrijorată, dar practic bună, spunându-ți că persoana care te-a rănit poate fi și iubitoare și grijulie. Poate fi, de asemenea, o modalitate de a te identifica cu cineva care te-a rănit în trecut – ceea ce psihanaliştii numesc „identificare cu agresorul”. Este un comportament al minții noastre care ne ajută să ne simțim puternici în fața pericolului – în esență spunând: „Sunt la fel de rău ca tine, la fel de puternic, la fel de puternic și pot să te rănesc așa cum mă rănești tu pe mine. “”

Dacă tu sau cineva la care îți pasă sunteți atrași de aceste emisiuni, asta nu înseamnă că niciunul dintre voi este rău în secret. Nici nu dovedește că ucigașii în serie sunt buni. Dar ar putea fi un semn al unor probleme mentale și emoționale cu care încerci să faci față prin această atracție.

De exemplu, ați putea încerca să vă convingeți că oamenii răi pot avea calități bune. Această dorință le poate determina pe unele femei să fie atrase de așa-numiții „bărbați răi”. De asemenea, atractivitatea poate fi legată de propriile sentimente de furie, rebeliune, ură și violență ale unei femei. „Dacă așa se simte și cred că este încă un tip bun în orice situație, atunci poate că sunt bine, deși și eu mă simt așa”.

Într-o postare pe care am scris-o despre iubirea unui narcisist, am mai subliniat că mulți narcisisti au calități bune care pot compensa unele dintre dificultățile de a fi alături de ei. Înțelegerea cauzei fundamentale a criminalului în serie ar putea explica într-adevăr impulsivitatea lui, dar acțiunile lui îl fac periculos pentru dragoste. Deși pericolul în sine face parte din atracție, este important să ne amintim că aceste acțiuni îi vor împiedica cel mai probabil să-ți răspundă dragostea într-un mod sănătos.

Prin urmare, este crucial să recunoașteți care sunt fanteziile tale. Fie că reprezintă rebeliunea ta interioară, nevoia ta de a vedea calități bune la oamenii răi sau dorința ta de a găsi o modalitate de a face pace cu unele gânduri și sentimente tulburătoare ale tale, îndrăgostirea de fanteziile de crime în serie, ambele oferă ceva de spus despre propria ta psihologie. Recunoașterea semnificațiilor subiacente – inima unui PCC – vă oferă oportunitatea de a le aborda în moduri noi. Când faci asta, ai ocazia să schimbi modul în care te gândești la tine și să-ți îmbunătățești relațiile din lumea reală.