Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Ți-ar plăcea să petreci Crăciunul în Franța anul acesta? Le va placea! Extravaganța de Crăciun dinaintea sărbătorilor legale este mare și festivă, dar există o anumită pace și liniște în aer peste Franța în perioada sărbătorilor. În timpul sezonului de Crăciun, există zeci de evenimente de Crăciun în Franța, ca să nu mai vorbim de numeroasele piețe interesante de Crăciun. Crăciunul este o mare sărbătoare în Franța, așa cum este și în majoritatea altor țări creștine din întreaga lume. Este o sărbătoare publică și un moment minunat pentru a planifica o vizită în această țară frumoasă și pentru a adăuga puțină tradiție franceză la sărbătorile voastre de Crăciun.

Fapte amuzante despre Crăciunul în Franța

Sărbătorile tradiționale franceze de Crăciun includ participarea la Liturghie în bisericile locale în Ajunul Crăciunului. După Liturghie, familiile se adună în dimineața de Crăciun pentru o masă lungă și bogată numită Réveillon. Pe lângă delicatesele franceze de Crăciun, există multe alte tradiții specifice țării. Nu există felicitări de Crăciun și nici cântăreți de colinde. Francezilor le place să petreacă Crăciunul în liniște și sobru.

Familia s-a înghesuit pentru a juca jocuri franceze de Crăciun lângă șemineu. În loc să întindă ciorapi colorați pentru Moș Crăciun, copiii francezi au lăsat pantofii în urmă! Se trezesc și își găsesc pantofii plini de bunătăți, bomboane și prăjituri! A scrie scrisori către Moș Crăciun este o tradiție în majoritatea țărilor, dar în Franța, Moșul scrie mereu înapoi! Acestea sunt doar câteva dintre multele fapte interesante despre Crăciunul în Franța. Planifică să vizitezi în preajma Crăciunului pentru a descoperi mai multe!

1. Paris

Niciun oraș nu este la fel de romantic ca Parisul. Parisul este luminat în timpul sezonului de Crăciun și este uluitor. De la celebrul Turn Eiffel la cartierul Marais și Catedrala Notre-Dame, toate reperele Parisului sunt iluminate, iar multe buticuri aglomerate și atmosfere unice adaugă culoare festivităților din acest sezon.

În fiecare Crăciun, în oraș sunt organizate multe piețe de Crăciun, unde puteți experimenta Crăciunul tradițional francez. Mai ales piața din La La Defense este o necesitate. Este cea mai mare piata din oras si este situata chiar in fata unor cladiri moderne inalte. În Ajunul Crăciunului, lângă noul Arc de Triumf sunt ridicate cabane tradiționale din lemn.

Ce trebuie: vizitați Turnul Eiffel, patinați pe gheața la patinoarul Champ de Mars de la poalele Turnului Eiffel, mâncați la Gare de l’Est și bucurați-vă de priveliștea uimitoare a Montmartre – piața.
Temperaturi în decembrie: medie 4°C
Cum se realizează:
Cu avionul: Franța are 3 aeroporturi internaționale – Charles de Gaulle, Beauvais și Orly. Multe companii aeriene oferă zboruri către și dinspre majoritatea altor părți ale lumii.
Cu mașina: Parisul se bucură de un serviciu bun de autobuz și este conectat la majoritatea celorlalte orașe din țară. Eurolines operează o gamă largă de autobuze către și dinspre alte orașe din Franța.
Cu trenul: De asemenea, puteți călători la Paris cu trenul din cea mai mare parte a Europei.

 

2. Toulouse

Pentru cea mai bună experiență de Crăciun din Franța, mergeți la Toulouse. Întregul oraș este plin de atmosferă festivă. Pe Place du Capitole, în afara primăriei mari, șiruri de case de lemn stau una lângă alta vânzând obiecte de artizanat vechi. Această piață este un loc grozav pentru a cumpăra cadouri datorită varietății.

În această piață, puteți găsi totul, de la ceramică la bijuterii lucrate manual până la îmbrăcăminte și chiar ornamente și suveniruri franțuzești minunate de Crăciun. Asigurați-vă că încercați tradiționalul foie gras și prăjiturile servite la tarabă. Fă-ți un selfie lângă uriașul Moș Crăciun la ieșire. Un aspect important al sărbătorilor franceze de Crăciun poate fi văzut aici, cu decorațiuni și scene de naștere.

De văzut: planificați o excursie la Festivalul Lanternelor Chineze, la doar o oră de mers cu mașina. Nu ai trăit niciodată un eveniment atât de spectaculos.
Temperaturi în decembrie: medie 2,7°C
Cum se realizează:
Cu avionul: Zboară către Aeroportul Blagnac, la 11 kilometri vest de centrul orașului Toulouse. Orașe importante precum Londra, Paris, Munchen și Frankfurt au zboruri către Blagnac.
Cu trenul: Puteți lua trenul național interurban. Biletele sunt disponibile pe portaluri precum iDTGV.
Cu mașina: luarea autobuzului este o modalitate economică de a călători la Toulouse. Există multe autobuze către Toulouse din Spania, Portugalia, Italia și Belgia.

 

3. Morfolina

Când vine iarna, telecabinele din Morzine sunt deschise! Luminile de Crăciun sclipesc și tot orașul se pregătește pentru Moș Crăciun. Acest frumos oraș francez este un loc minunat pentru a sărbători Crăciunul. Orașul găzduiește multe târâșuri de Moș Crăciun pentru iubitorii de petreceri.

Oricine poartă un costum de Moș Crăciun poate participa gratuit la aceste petreceri. Mergeți la cârciumă și faceți o petrecere mare de colinde și petreceți un Crăciun distractiv cu vechea familie. O excursie la Morzine este o modalitate excelentă de a savura un cocktail francez tradițional, dar modern, de sărbătoare de Crăciun.

Atractii obligatorii: Faceți cunoștință cu Moș Crăciun în piața orașului, accesați pârtiile de schi, faceți o tură la patinoarul interior, săriți într-o plimbare cu parapente pentru o adrenalină, răsfățați-vă cu un hamam și petreceți noaptea într-o cabană de munte înzăpezită. .
Temperaturi în decembrie: medie -5°C
Cum se realizează:
Cu avionul: zboară către unul dintre cele mai apropiate aeroporturi din Geneva, Chambery, Grenoble sau Lyon. Dacă sunteți dintr-o altă țară decât Franța, Geneva este cel mai bun pariu.
Cu trenul: De asemenea, puteți lua unul dintre trenurile rapide TGV către Lyon sau Paris, apoi puteți schimba la Thonon sau Cluses.

4. Montbéliard

Savurați spiritul Crăciunului și pregătiți-vă pentru cea mai caldă primire în acest tărâm al minunilor de iarnă. Pe măsură ce se apropie Ajunul Crăciunului în Franța, Montbéliard din estul Franței devine o pagină într-o carte de basme. Localnicii orașului reînvie tradițiile din Württemberg în timpul Adventului și organizează o piață uriașă de Crăciun. Există mai mult de 160 de tarabe colorate pline cu meșteșuguri și mărfuri autentice. Vizitatorii se pot bucura de o gamă largă de specialități delicioase de Crăciun și se pot dansa pe muzică și colinde.

Experiență obligatorie: Vizitați Muzeul Aventurii Peugeot. Mai mult decât un simplu muzeu, această minunată galerie este o comoară cu peste 200 de mașini istorice. De asemenea, puteți vizita Castelul Ducilor de Württemberg.
Temperaturi în decembrie: medie -5°C
Cum se realizează:
Cu avionul: Există multe zboruri ieftine către Euroairport Basel-Mulhouse, la doar 50 de minute de Montbéliard.
Cu trenul: orașul are și trenuri TGV din Strasbourg, Paris și Zurich. Aceste trenuri opresc în stația TGV Belfort-Montbeliard, la 20 de kilometri de centrul orașului Montbéliard.

 

5. Strasbourg

Strasbourg este o destinație care te va convinge de frumusețea sărbătorilor de Crăciun. Dacă vă gândiți unde să petreceți Crăciunul în Franța, acesta este locul potrivit. Te va duce dincolo de vremea rece. Acest loc din Alsacia, Franța este decorat cu o mulțime de luminițe, ghirlande de pin și bibelouri din lemn. Piața de Crăciun din Strasbourg este una dintre cele mai mari și mai vechi, care există de 400 de ani. Chiar în inima catedralei gotice, aceste piețe oferă tarabe din lemn în stil cabană și decorațiuni de Crăciun realizate manual.

Trebuie văzut: Strasbourg este unul dintre cele mai bune locuri pentru a experimenta cea mai veche piață de Crăciun.

Temperatura în decembrie: medie -5 grade Celsius

Cum se realizează:

Cu trenul: Există zboruri mai ieftine către Strasbourg de la Aeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg din Franța și Aeroportul Karlsruhe/Baden-Baden din Germania. De acolo puteți lua un tren către oraș. Gara principală din Strasbourg este Gare de Strasbourg.