Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Fondată de Enzo Ferrari în 1939, compania italiană are acum sediul în Maranello, Italia. A început inițial ca Auto Avio Costruzioni și a produs prima sa mașină în 1940. Acum, este unul dintre cei mai faimoși și de succes producători de mașini sport din lume.

Modelul 125 Sport al lui Enzo Ferrari a fost prima mașină oficială fabricată sub steagul

Planuit inițial să fie lansat înainte de al Doilea Război Mondial, Ferrari 125 S a fost amânat până la terminarea războiului. Mașina nu a fost disponibilă spre vânzare până în 1947 și a fost prima mașină care a fost produsă sub numele Ferrari.

Enzo Ferrari s-a născut în Modena, Italia, în 1898. Și-a început cariera ca șofer de mașini de curse în anii 1920. A fost membru al Regimentului 3 de Artilerie de Munte al Armatei Italiei în timpul Primului Război Mondial. De asemenea, a fost implicat în industria automobilelor înainte de război. Și-a început propria echipă de curse, Scuderia Ferrari, în 1929. În anii 1930, a părăsit Alfa Corse și și-a fondat propria companie. Sediul companiei s-a mutat din Modena la Maranello în 1943.

Scuderia Ferrari a fost o echipă de mașini de curse care se adresează domnilor șoferi. Vehiculele sale au fost construite la un standard ridicat. În plus, echipa a câștigat mai multe curse. Mașinile lui erau roșii. Doar cei bogați și celebri puteau participa la cursele de mașini sport.

Motorul V12 de la Ferrari a fost dezvoltat pentru curse. Aceasta a devenit marca comercială a producătorului auto. La începutul anilor 1990, Ferrari FXX a reprezentat evoluția designului lui Enzo. Era mai puternic, cu o putere crescută de 651 CP. De asemenea, dispunea de sisteme complete de monitorizare a datelor.

Grupul Fiat a cumpărat 50% din Ferrari în 1969. În 1988, grupul și-a mărit proprietatea la 90%.

Ferrari 125 S a fost produs pentru prima dată în 1947 la fabrica Via Abetone Inferiore din Maranello, Italia. A câștigat Marele Premiu de la Roma pe 25 mai 1947. După această victorie, a fost remodelat pentru a include caroseria similară cu originalul 125 S.

Mașinile rutiere ale lui Enzo Ferrari au câștigat 16 titluri mondiale de constructori și 15 titluri de șoferi

De-a lungul istoriei, Ferrari a câștigat la fel de multe curse de Formula 1 ca orice alt producător de mașini. Acest lucru i-a adus echipei titlul de cea mai dominantă și de succes echipă de curse din istoria sportului cu motor. În anii săi de glorie, echipa a câștigat 16 campionate mondiale de constructori și 15 campionate mondiale de șoferi.

Scuderia Ferrari a fost fondată în 1946. Este singura echipă care a concurat în fiecare sezon din 1950. În prezent, este singura echipă care a câștigat mai mult de un titlu. A câștigat 16 campionate mondiale de constructori, 15 campionate mondiale de șoferi și 221 de victorii în curse.

Prima mașină Ferrari a fost o Testarossa, care a fost prezentată la Salonul de la Paris din 1959. Modelul a devenit în cele din urmă o mașină de turism. Primele versiuni ale mașinii aveau o caroserie din aluminiu. În plus, mașina avea discuri de frână din fibră de carbon. A fost, de asemenea, cel mai rapid Ferrari legal din timpul său.

Următoarea mașină care a fost produsă a fost SF1000. Modelul era o versiune reproiectată a lui SF620 și avea un ampatament mai scurt și un motor mai puternic. Mașina avea, de asemenea, răcire și respirație îmbunătățite, precum și o cutie de viteze mai eficientă. Șasiul a montat o provocare de campionat în 1990.

În 1986, echipa a avut un sezon fără victorii. Ferrari F1/87 a înlocuit mașina pentru sezonul 1987, dar motorul echipei era încă considerat unul dintre cele mai puternice din domeniu. Cu toate acestea, mașina s-a luptat cu subvirarea.

 

Motorul V12 al Ferrari este la fel de iconic ca și culoarea roșie

În perioada sa de glorie, motorul Ferrari V12 a fost o icoană. A fost folosit în mașinile de Formula 1 și era cunoscut pe scară largă pentru urletul gutural și legăturile de suspensie subțiri. De asemenea, a fost renumit pentru adaosele sale aerodinamice elegante.

Motorul Ferrari Colombo a fost construit de inginerul italian Gioacchino Colombo pentru Enzo Ferrari la sfârșitul anilor 1940. A fost folosit într-o varietate de mașini de curse sport de la Ferrari și a fost conceput pentru a respecta reglementările de Formula 1.

Motorul V12 a venit inițial într-o formă de 1,5 litri. Ulterior a fost extins la 2,7 litri și 4,7 litri. A fost supraalimentat pentru a respecta reglementările F1 și a produs 230 CP la 7.000 rpm. Avea camere duble deasupra capului pe bancă. A fost produs de Ferrari din 1947 până în 1988 și a fost primul motor produs în casă al producătorului.

Inițial, motorul V12 a fost răcit cu apă. Au fost montate căptușeli Nikasil, ceea ce i-a oferit o accelerație îmbunătățită. Unghiul supapei a fost redus la 54 de grade pentru un cap compact. Motorul avea încă două supape pe cilindru.

Aurelio Lampredi a preluat motorul Ferrari Colombo după moartea lui Colombo. Succesorii săi au avut fluctuații masive de preț și adesea nu au fost la fel de rapizi ca predecesorii lor. Motorul Colombo V12 a fost reparat substanțial pentru 275 GTB/4 din 1967.

Tipo V12 de la Ferrari a fost de ani de zile cel mai bun Ferrari cu 12 cilindri. Motorul a fost adaptat la o varietate de configurații și se găsește în multe modele Ferrari.

SF90 Stradale de la Ferrari este o mașină hibridă

SF90 Stradale este primul supermașină hibrid plug-in de serie din lume. Este, de asemenea, cea mai puternică mașină de drum pe care Ferrari a produs-o vreodată. Este alimentat de trei motoare electrice și un V8 turbo. Este capabil să atingă 211 mph și poate accelera de la 0 la 62 mph în 2,5 secunde.

SF90 hibrid cu motor central are un grup motopropulsor care include o nouă transmisie cu dublu ambreiaj cu opt trepte. Este, de asemenea, primul Ferrari care dispune de tracțiune integrală. Are doua motoare electrice pe roata fata si unul pe roata spate. Motoarele electrice sunt folosite pentru a controla roțile din față și pentru a îmbunătăți vectorizarea cuplului. Motorul roții din spate este situat în spatele motorului V8.

SF90 are o cutie de viteze cu carter uscat care ajută la scăderea centrului de greutate. Sistemul este capabil să țină transmisia cu 15 mm mai jos decât un ambreiaj dublu cu șapte trepte.

SF90 are o baterie litiu-ion de 7,9 kWh care poate stoca până la 26 de kilometri de energie electrică. Această putere este apoi distribuită roților din față și din spate. Sistemul de frânare regenerativă folosește bateriile pentru a ajuta la încetinirea mașinii.

SF90 este echipat cu un tablou digital avansat. Este controlat de un touchpad din partea stângă a volanului. Poate fi operat și prin Apple CarPlay sau Bluetooth. Sistemul afișează în timp real traficul, informațiile despre vehicul și navigația. De asemenea, dispune de un sistem audio premium cu șase difuzoare. Afișajul head-up poate fi controlat cu activare vocală.

 

Ferrari World Abu Dhabi este cel mai mare parc tematic interior din lume

Situat pe Insula Yas, Abu Dhabi, Ferrari World este un parc tematic interior de ultimă generație, avansat din punct de vedere tehnologic. Distins cu titlul de cel mai mare parc tematic interior din lume, oferă peste 20 de atracții și atracții. De asemenea, oferă unele dintre cele mai interesante experiențe de cumpărături și mese, precum și divertisment pentru familii.

Bijuteria coroanei parcului este roller coasterul Formula Rossa. Această călătorie elegantă, elegantă și rapidă vă va face să accelerați de la 0 la 240 km/h în mai puțin de cinci secunde.

Parcul are o serie de alte plimbări și atracții, inclusiv curse de kart, o școală de șoferi și o plimbare pe căile navigabile care simulează un oraș tipic italian. De asemenea, are o zonă moale de joacă de aventură pentru copiii cu vârsta sub trei ani.

Pe lângă numeroasele plimbări, parcul are un muzeu cu patru etaje, cu replici ale mașinilor și vehiculelor emblematice Ferrari. Muzeul include o aventură fantastică 4D, precum și magazine care vând suveniruri Ferrari.

Ferrari World este deținută de guvernul Abu Dhabi și este administrată de Farah Experiences. Parcul are primul parc tematic marca Ferrari din lume. Parcul este deschis 365 de zile pe an, ceea ce îl face una dintre cele mai accesibile și plăcute atracții turistice din Orientul Mijlociu.

O vizită în parc include un autobuz de transfer către și de la continent, precum și transferuri dus-întors la Insula Yas. Vizitatorii pot opta și pentru achiziționarea de bilete, care sunt disponibile atât pentru turiști, cât și pentru rezidenții din Emiratele Arabe Unite.

Hypermașina hibridă LaFerrari de la Ferrari

Dintre numeroasele mașini de pe piață, hipermașina hibridă LaFerrari de la Ferrari este una dintre cele mai avansate. Nu numai că este cea mai rapidă mașină de drum produsă vreodată de fabrica Ferrari din Maranello, dar este și cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.

LaFerrari folosește o centrală V12 de 6,3 litri montată în mijlocul spate cu un sistem hibrid HY-KERS. Motorul electric crește puterea la 950 de cai putere. Unitatea se rotește la 9.250 rpm. Are un cuplu de 516 lb-ft la 6.750 rpm.

LaFerrari a fost limitat la 500 de exemplare în întreaga lume. A fost primul vehicul hibrid produs de Ferrari. Este o mașină sport cu motor central, mild hybrid, concepută pentru a îmbunătăți performanța pe pistă. Motorul său electric oferă răspuns instantaneu la accelerația și umple o gaură în curba cuplului.

Sistemul hibrid funcționează cu un sistem de recuperare a energiei cinetice derivat din Formula 1 (HY-KERS). Acest sistem combina o baterie si un motor electric care produc peste 150 CV. Unitatea KERS oferă rafale scurte de putere suplimentară atunci când șoferul are nevoie.

Pachetele de baterii sunt situate sub rezervorul de combustibil și înaintea V-12. Sunt acoperite în Kevlar sub caroserie pentru a le proteja de impact. Unitățile sunt încărcate de un cuplu excesiv în timpul virajului.

Interiorul lui LaFerrari este bine dotat, cu scaune din piele, un volan inspirat de F1 și pornire fără cheie. Există și un sistem de control al lansării.

LaFerrari are o viteză maximă de 217 mph. Poate accelera de la 0 la 60 mph în doar 2,4 secunde. Are o greutate uscată de 1255 kg.