Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

În general, italienilor nu le place ananasul pe pizza. Ei simt că ananasul este prea dulce. Cu toate acestea, există unele variații în această opinie. În unele regiuni din Italia, ananasul nu este adăugat deloc pe pizza sau este însoțit de alte ingrediente. În altele, este o parte importantă a pizza.

Pizza hawaiană

Spre deosebire de alte țări, italienii nu pun ananas pe pizza. Acesta a fost subiect de dezbatere de ani de zile. Mulți s-au pronunțat împotriva lui. Este considerat barbar si incalca bunul gust si morala. Unii politicieni și celebrități s-au pronunțat împotriva acesteia. De fapt, câțiva au glumit chiar că vor interzice ananasul pe pizza.

Dezbaterea este în desfășurare de la mijlocul anilor 1960. Pizza cu blat de ananas a devenit populară în rândul unui grup mic de oameni cărora le plac aromele dulci-acrișoare. În mod tradițional, ananasul era acoperit cu brânză și șuncă. Dar o versiune mai populară este făcută cu ananas conservat. Este mai ieftin decât proaspăt și nu merge rău.

A fost inventat în Canada de Sam Panopoulos în anii 1960. L-a numit după marca hawaiană de conserva de ananas. S-a răspândit în toată America de Nord. Inițial, meniul său includea mâncăruri tradiționale, cum ar fi spaghete și spaghete cu chiftele. Dar după ce a adăugat ananas din conservă la pizza, au prins clienții.

Ananasul pe pizza este adesea dezordonat și suculent. Are si o textura care nu se potriveste cu pizza. Mulți oameni cred că ananasul și brânza nu trebuie amestecate niciodată. Alți oameni sunt îngrijorați de faptul că ananasul de pe pizza este prea dulce. Acesta este motivul pentru care ananasul este de obicei văzut doar pe pizza hawaiană.

Convenția Națiunilor Unite privind legea ananasului codifică parțial normele ananasului pe pizza. Se precizează că ananasul poate fi acoperit pe pizza, dar este posibil să nu fie toppingul principal. Cu toate acestea, există încă mulți oameni care sunt împotrivă. Datele YouGov Omnibus arată că 12% dintre americani preferă ananasul pe pizza.

De asemenea, este un fapt că ananasul pe pizza nu este obișnuit în Italia. Este considerată o greșeală. Cu toate acestea, există producători de pizza moderni care au enumerat ananasul ca topping în meniurile lor. Sunt și mulți oameni care cred că este în regulă să pui ananas pe pizza.

Dezbaterea despre ananasul pe pizza a fost una foarte fierbinte. Bucătari celebri și politicieni s-au pronunțat împotriva ei, iar câțiva au declarat chiar în glumă că vor interzice ananasul pe pizza.

Pizza în stil New York

Printre cei care mănâncă pizza, ananasul este al doilea cel mai urât topping. Acest lucru se întâmplă în ciuda vitaminei C și a manganului din ananas. Popularitatea sa nu înseamnă însă că italienii sunt fani.

Controversa legată de pizza cu ananas nu s-a încheiat. A fost un subiect fierbinte de zeci de ani. Există chiar și meme-uri și glume pe internet. Există chiar și o Convenție a Națiunilor Unite privind legea ananasului care codifică parțial normele ananasului pe pizza.

Prima pizza înregistrată cu blat de ananas a fost inventată de grecul Sotirios Panopoulos în Canada. În 1962, Panopoulos a început să adauge ananas conservat la pizza. L-a numit „hawaian”. Numele a fost bazat pe marca hawaiană de ananas conservat. S-a răspândit în America de Nord.

Astăzi, pizza hawaiană este foarte populară în Hawaii. Dar pizza a devenit un succes și în Oregon, Maine și în alte părți ale Statelor Unite. De fapt, rezidenții acestor state îl comandă mai des decât rezidenții din Hawaii.

Italienilor nu le place ideea de ananas pe pizza. Acest lucru se datorează faptului că ananasul nu este mâncare tradițională italiană. Cu toate acestea, este un ingredient comun în bucătăria americană. Unii italieni se înfurie când ananasul este sugerat ca topping pentru pizza.

Dezbaterea despre pizza cu ananas este în desfășurare de mulți ani. Au existat chiar insulte și comparații cu Hitler. Faptul că a fost legalizat în SUA nu înseamnă că nu este ilegal în Italia.

Un sondaj recent al consumatorilor de pizza din SUA a constatat că 24% dintre respondenți au ales ananasul ca topping cel mai puțin favorit. Buzzfeed a scris chiar un articol în care arăta că dezbaterea despre pizza cu ananas și brânză nu funcționează.

Pizza este o masă delicioasă pentru petreceri sau seri de film. Este, de asemenea, o masă excelentă pentru micul dejun, prânz și cină. Este grozav când ai puțin timp și nu ai chef să gătești.

Pizza cu ananas este o modalitate excelentă de a adăuga puțin pumn sărat/dulce la masă. Dar poate fi dezordonat și puțin copleșitor. Dacă doriți să savurați pizza fără ananas, luați în considerare pizza gourmet oferite la Spizzico’s Italian Kitchen.

 

legea lui Godwin

Legea lui Godwin” este un termen de argou faimos și de durată folosit în discuțiile online. Legea, care a fost inventată de un avocat pe nume Mike Godwin, afirmă că pe măsură ce o discuție online continuă, probabilitatea unei comparații cu Adolf Hitler crește.

Legea este folosită cel mai des în dezbaterile online. Grupuri mari de oameni cu un teren comun puțin sau deloc se angajează frecvent în argumente extinse.

Legea a fost creată pentru a încuraja oamenii să fie mai atenți la comunicările lor online. Se crede că legea se aplică la orice, nu doar la discuții politice.

Legea lui Godwin este o „preluare a vechiului zical că dacă îți faci timp să cauți, vei găsi ceva”. A fost dezvoltat inițial ca o lege naturală a discuțiilor în grupurile de știri Usenet, dar de atunci a câștigat recunoaștere dincolo de zidurile lui Godwin. Godwin explică că scopul său în crearea legii a fost „a-i face pe oameni mai atenți în comunicațiile online”.

Legea este uneori folosită pentru a escalada argumentele și este adesea invocată în discuțiile despre politică. Legea se crede că se aplică oricărui subiect și a devenit un termen de argou popular pe Twitter și alte platforme de socializare.

Legea a fost creată pentru prima dată în 1991, în încercarea de a aborda utilizarea frecventă a comparațiilor naziste în discuțiile pe internet. Un corolar al legii spune că o discuție se încheie atunci când este menționat Hitler.

Legea a fost creată inițial ca un experiment de mimetică sau o încercare de a-i face pe oameni să se gândească mai atent la comunicările lor online. Legea a fost ulterior codificată într-un document numit „Pregătirea corectă a unei pizza”. Legea este adesea considerată ca o actualizare a „reductio ad Hitlerum”, un termen argou inventat de filosoful Leo Strauss în 1951, și, de asemenea, o „reducere la Hitler”.

Legea lui Godwin nu este o știință exactă și mulți susțin că nu este chiar atât de utilă. Legea este invocată în mod obișnuit în discuțiile despre politică, dar utilizarea ei este mai probabil să apară în rețelele sociale sau forumurile online. Unii spun că este doar un termen de argou leneș folosit pentru a ridica o dezbatere sau pentru a adăuga un pic de „lovitură” unui argument.

Tradiții în Italia

În mod tradițional, toppingul de ananas pe pizza este considerat jignitor în Italia. Acest lucru se datorează faptului că ananasul este considerat a fi acide, precum și produsele lactate. Nu se amestecă bine cu alimentele acide. Adăugarea de ananas la pizza nu este o idee bună.

Istoria ananasului pe pizza datează din anii 1960, când canadianul Sotirios „Sam” Panopoulos, născut în Grecia, a creat rețeta. S-a inspirat din mâncarea chinezească și din aromele dulci și acrișoare ale bucătăriei hawaiane. A încercat să adauge ananas din conservă la pizza și a avut un mare succes pentru clienții săi. Și-a deschis restaurantul în Ontario, Canada și a început să experimenteze cu alte feluri de mâncare.

În 1962, Panopoulos a început să adauge șuncă și ananas la pizza sa. În anul următor, a început să experimenteze și mâncăruri chinezo-americane. Și-a deschis propriul restaurant în Chatham, Ontario și a introdus pizza hawaiană. Clienții săi s-au bucurat de combinația de arome dulci și sărate.

Controversa despre ananasul pizza nu a fost niciodată rezolvată. Italienii râd cu un sentiment de mândrie. Cei cărora nu le place ananasul pe pizza spun că este un act de război. În ciuda reticenței italienilor de a mânca pizza cu ananas, mulți bucătari de pizza moderni au încorporat topping-ul în meniurile lor.

Unii bucătari precum Gordon Ramsay și Bobby Flay nu le place ananasul pe pizza. Renumitul bucătar chiar a glumit că ananasul ar trebui interzis din pizza.

Există multe motive pentru controversă. Unii spun că ananasul pe pizza este doar o nebunie. Alții spun că sunt o rețetă proastă. Cu toate acestea, este o chestiune de preferință personală. Majoritatea oamenilor din întreaga lume nu le plac ananasul pe pizza.

Există multe motive diferite pentru controversă, dar un lucru este clar: ananasul pe pizza nu este o idee bună. Italienii nu aprobă bucătăria fusion și nu aprobă nimic care nu este mâncarea tradițională italiană.

Italienii nu consideră pizza ca fiind mâncare italiană. Ei o consideră o bucătărie localizată. Pizza a devenit populară în America la începutul secolului. Inițial, a fost făcut în Napoli, Italia.