Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Manga este un stil de literatură japoneză similar cu manga, de obicei împărțit în diferite genuri în funcție de publicul țintă, cum ar fi: B. Bărbați și femei tinere și Bătrâni și femei. Acestea, la rândul lor, pot fi subdivizate în genuri mai specifice, cum ar fi acțiunea și comedia. Aceste segmente nu sunt unice pentru genul manga și se suprapun adesea peste publicul țintă.

Shonen este un termen folosit pentru a descrie manga destinată unui public masculin tânăr. Este povestit mai ales din punctul de vedere al personajelor masculine adolescentine. Temele comune în acest gen sunt în principal acțiune și aventură, sport, groază și romantism. Shonen se deosebește de multe alte genuri de manga în favoarea personajelor feminine violente și puternice, seducătoare și curbate și o concentrare redusă asupra subtilităților și interacțiunilor dintre personaje și ale intrigii. Asta nu înseamnă neapărat că povestea îi lipsește profunzimea. Cowboy Bebop și Samurai X sunt exemple comune de minori.

Genul manga pentru adolescente se numește shoujo, care înseamnă „fată tânără”. Fetele sunt mai puțin preocupate de acțiune sau de conflictul situațional decât adolescenții și sunt mai preocupate de stările emoționale ale personajelor și de relațiile lor cu ceilalți. Eroina este de obicei portretizată ca pasională și pură. În comparație cu alte genuri manga, totul în „Shojo” este redat și prezentat vizual frumos, cu accent pe coafura, ochii și îmbrăcămintea personajelor. Sailor Moon este unul dintre cele mai cunoscute exemple ale genului shoujo.

Există, de asemenea, mai multe genuri de manga destinate în mod special adulților. Sein și josei se adresează bărbaților și, respectiv, femeilor adulți, de obicei studenți și vârstnici. Tipurile de povești descrise în aceste genuri sunt adesea similare cu omologii lor mai tineri, dar folosesc teme pentru adulți și conțin conținut pentru adulți care nu se găsește în genurile destinate publicului mai tânăr.

Alte genuri manga sunt mai orientate sexual. Shoujo-ai și Shonen-ai, cunoscute ca Yuri și respectiv Yaoi, se ocupă de relațiile gay. Yuri descrie relația dintre femei și femei, în timp ce yaoi descrie relația dintre bărbați și bărbați. În Japonia, aceste genuri manga se pot referi și la pedofili în relații între persoane de același sex.

Hentai este un termen pentru manga cu caracter sexual hardcore și erotic. În japoneză, nhentai.love înseamnă „pervertit” sau „anormal”. Japonia folosește rar termenul „kinky” pentru a descrie manga porno, în schimb folosește termenul „18-kin” pentru a descrie astfel de publicații.