Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

Relațiile au suișuri și coborâșuri

Din fericire, există câțiva pași pe care îi poți lua pentru a te asigura că relația dintre tine și partenerul tău merge pe picior bun. Cel mai simplu și mai eficient este să căutați un terapeut autorizat. Ele vă pot ajuta să navigați în apele dificile.

Un terapeut vă va putea ajuta să identificați cele mai importante obiective ale relației și să vă învețe cum să le atingeți. De asemenea, vor putea identifica și trata problemele înainte ca acestea să devină o problemă. Un terapeut bun îți va putea oferi cunoștințele și instrumentele de care ai nevoie pentru ca relația ta să funcționeze pentru tine.

Cea mai importantă sarcină este să identifici care este la baza problemelor tale. Acest lucru vă va permite să determinați cele mai eficiente și mai rentabile soluții. Odată ce ați identificat vinovații, puteți lucra împreună pentru a-i remedia. S-ar putea să fii surprins să afli că tu și partenerul tău aveți un teren comun cu care să lucrați. Acest lucru vă va permite să reveniți pe drumul cel bun și să vă bucurați din plin de relația voastră.

Cealaltă sarcină importantă este identificarea și remedierea celor mai importante greșeli. Acest lucru se poate face prin discuții exploratorii și luând timp pentru a ne privi unul pe celălalt într-o lumină nouă. S-ar putea să fii surprins să descoperi că unele probleme au fost împinse sub covor tot timpul. Odată ce ai identificat sursa problemelor tale, poți trece la lucrurile distractive. De asemenea, vei putea aprecia eforturile partenerului tău și vei învăța cum să construiești o relație mai sănătoasă, mai fericită și mai satisfăcătoare.

Din fericire, există mai multe moduri de a face acest lucru. Puteți să vă vedeți terapeutul în persoană sau vă puteți înscrie la un program de consiliere de cuplu online. În acest fel, poți fi la curent cu nevoile relațiilor tale fără a-ți trage lucrurile prin oraș.

Depresie

Este important să identifici când să cauți ajutor pentru depresie. Puteți face acest lucru învățând despre depresie, recunoscându-vă simptomele depresiei și discutând cu medicul dumneavoastră sau cu un specialist în sănătate mintală. Există mai mulți profesioniști medicali care vă pot ajuta să tratați depresia, inclusiv psihiatri, consilieri și psihologi.

În funcție de tipul de depresie pe care îl aveți, poate fi necesar să consultați mai mulți profesioniști din domeniul medical. Dacă aveți de-a face cu o depresie ușoară, este posibil să puteți îmbunătăți simptomele încercând terapii complementare. Acestea pot include masajul, acupunctura și hipnoza. De asemenea, poate fi necesar să încercați mai multe medicamente pentru a vă îmbunătăți simptomele depresiei.

Dacă suferiți de o formă mai severă de depresie, terapia electroconvulsivă (ECT) poate fi o opțiune excelentă de tratament. Dacă nu sunteți sigur dacă trebuie sau nu să consultați un profesionist în domeniul sănătății mintale, puteți căuta în baza de date de studii clinice a Institutului Național de Sănătate Mintală pentru a vedea dacă există studii clinice în curs.

Psychological consultation

Discuția cu un terapeut poate fi o experiență plină de satisfacții. Terapeutul vă poate ajuta să vă înțelegeți simptomele și să vă adresați oricăror sentimente îngropate pe care le puteți avea. De asemenea, vă pot ajuta să dezvoltați abilități de adaptare pentru a vă gestiona mai bine simptomele.

Dacă te simți nemotivat, poți să-ți stabilești obiective mici pentru a-ți construi motivația și încrederea. De asemenea, puteți lua măsuri pentru a vă gestiona mai bine stresul. De asemenea, vă puteți îmbunătăți depresia dormind suficient, mâncând sănătos și făcând exerciții fizice

De asemenea, psihiatrul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă trata simptomele. Dacă nu vă simțiți bine cu medicamentul, puteți cere medicului dumneavoastră să îl ajusteze.

De asemenea, un psiholog sau un consilier vă poate ajuta să vă evaluați sănătatea mintală. Spre deosebire de psihiatri, psihologii nu au nevoie de o diplomă medicală pentru a ajuta la tratarea bolilor mintale.

Anxietate

Indiferent dacă ai fost diagnosticat cu o tulburare de anxietate sau că trăiești cu ea de ani de zile, consultarea unui psiholog este o idee grozavă. Vă poate ajuta să înțelegeți ce se întâmplă și vă poate oferi instrumentele pentru a vă gestiona starea.

Dacă ați fost diagnosticat cu o tulburare de anxietate, este probabil să suferiți de o combinație de factori. Un psiholog clinician vă va ajuta să dezvoltați un plan de tratament personalizat pentru nevoile dumneavoastră. De asemenea, vor lucra cu tine pentru a înțelege istoricul tău de sănătate mintală și ceea ce îți afectează anxietatea.

Mulți oameni care suferă de tulburări de anxietate își pierd interesul pentru socializare și hobby-uri. De asemenea, își pot pierde capacitatea de a dormi și de a funcționa corespunzător. De asemenea, pot avea probleme cu respirația.

Dacă simptomele dumneavoastră sunt ușoare, puteți găsi o ușurare de la medicamente. Antidepresivele și beta-blocantele sunt alegeri comune. Dacă simptomele dumneavoastră sunt mai severe, un psihiatru vă poate prescrie medicamente.

Psihoterapia este, de asemenea, o opțiune bună. Această formă de terapie este cunoscută și sub denumirea de „terapie prin vorbire” și implică lucrul cu un terapeut pentru a reduce simptomele de anxietate. Este, de asemenea, o modalitate bună de a vă înțelege sănătatea mintală și de a obține o perspectivă asupra vieții voastre.

Terapia cognitiv-comportamentală este cea mai eficientă formă de psihoterapie pentru tulburările de anxietate. Este conceput pentru a vă schimba tiparele de gândire și pentru a vă construi încrederea în capacitatea de a vă gestiona simptomele de anxietate. De asemenea, te expune treptat la factorii declanșatori de anxietate. Acest lucru vă permite să reveniți la activitățile pe care le-ați evitat din cauza anxietății.

S-ar putea să vă fie greu să vă simțiți confortabil vorbind cu un terapeut. Cu toate acestea, trebuie să știți că este important să vă împărtășiți gândurile și sentimentele.

Tulburare bipolara

Obținerea unui diagnostic precis este primul pas în tratamentul tulburării bipolare. Puteți obține un diagnostic preliminar de la medicul dumneavoastră generalist. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate mintală sunt mai bine pregătiți pentru a pune diagnosticul. Ei au mai multă pregătire în afecțiunile de sănătate mintală și sunt mai informați despre cele mai recente cercetări.

Ar trebui să găsești un terapeut care să lucreze cu tine la un plan de tratament care funcționează pentru tine. Terapeutul dumneavoastră ar trebui să vă educe cu privire la afecțiune și să vă ofere strategii pentru a rămâne cu medicamente.

Este important să ai un sistem de sprijin puternic. Aceasta poate include familia și prietenii. Terapeutul dumneavoastră ar trebui să lucreze cu dumneavoastră pentru a dezvolta un plan de tratament care vă va ajuta să vă gestionați tulburarea bipolară.

Ar trebui să căutați un terapeut care are experiență cu tulburarea bipolară. Este posibil să trebuiască să împărtășiți informații despre episoadele de dispoziție din trecut. De asemenea, este important să explorezi și alte evenimente din viața ta care ți-au declanșat starea de spirit.

De asemenea, ar trebui să găsești un terapeut care să lucreze cu familia ta. Membrii familiei pot avea dificultăți în a face față tulburării bipolare, iar terapeutul dumneavoastră îi poate ajuta.

Medicamentele pot fi un instrument puternic în gestionarea stării de spirit. Cu toate acestea, este important să știți că medicamentele nu sunt suficiente. De asemenea, ar trebui să faci schimbări în stilul de viață pentru a reduce stresul și a evita obiceiurile dăunătoare. Aceste obiceiuri pot reduce, de asemenea, nevoia de medicamente.

Tulburarea bipolară este o afecțiune pe tot parcursul vieții. Ar trebui să căutați un tratament devreme. De asemenea, ar trebui să te educi pe tine și pe cei dragi. Ar trebui să fii mândru de decizia ta de a obține ajutor. Dacă faceți acest lucru, veți avea mai multe șanse să rămâneți bine și să vă recuperați rapid.

Poate fi dificil să găsești un terapeut potrivit pentru tine. Căutarea poate fi copleșitoare, dar poate merita.

Alte tulburări de sănătate mintală

Consultarea unui psiholog poate fi un efort util. Denumit adesea terapeut, un psiholog vă poate ajuta să vă rezolvați problemele în sesiuni individuale. În unele cazuri, puteți fi îndrumat către un psihiatru, un medic specializat în tratamentul afecțiunilor de sănătate mintală.

Există mulți factori care contribuie la bunăstarea mentală. Acești factori variază de la genetică și structura creierului până la expunerea la circumstanțe adverse. De fapt, unii oameni sunt mai susceptibili la o mulțime de factori decât alții. De exemplu, aceeași structură a creierului care este asociată cu abilitățile cognitive guvernează, de asemenea, modul în care răspundem la stres.

Există multe motive pentru a consulta un psiholog, inclusiv pentru a vă ajuta să faceți față unei boli grave, pentru a pierde în greutate sau pentru a vă pune în ordine treburile. Unii oameni necesită un tratament mai intens decât alții. De exemplu, un psiholog poate recomanda medicamente și intervenții comportamentale. În unele cazuri, puteți chiar să fiți îndrumat către un spital de psihiatrie, unde puteți participa la discuții de grup și activități cu alți pacienți.

Artwork illustration depicts psychology, psychiatric, psychotherapy, emotion and mental health.

În general, ar trebui să consultați un psiholog cât mai curând posibil. Indiferent de locul în care mergeți pentru îngrijire, ar trebui să vă faceți timp pentru a completa noile documente ale pacientului, care sunt disponibile online sau la birou. De asemenea, puteți fi îndrumat către un psihiatru, care vă poate recomanda medicamente și alte forme de tratament. Dacă asigurarea dumneavoastră privată nu oferă paritate pentru îngrijirea sănătății mintale, este posibil să trebuiască să plătiți din buzunar.

Pentru unii oameni, cea mai importantă decizie medicală este dacă să ia sau nu medicamente psihiatrice. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a face față unei probleme serioase în relație sau chiar pentru a depăși efectele unei tulburări de abuz de substanțe.