Latest Post

Sfaturi despre piaţa crypto în bull market Fapte interesante despre Ferrari 4 moduri în care o viață sexuală sănătoasă susține sănătatea mintală bună 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre Italia Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter?

De-a lungul secolelor, sărbătoarea înfricoșătoare a evoluat de la o zi de origine religioasă la una dedicată răutăților și haosului la una dintre cele mai comercializate sărbători ale anului. Fără umbră, Ziua Îndrăgostiților. Dacă ai nevoie de o seară de test anul acesta, ai nevoie de o legendă distractivă pentru acele postări de pe rețelele sociale de Halloween sau ai nevoie de niște începători de conversații pentru petrecerea de Halloween, consideră-ți acest ghid de studiu pentru toate lucrurile distractive de care trebuie să cunoști faptele și poveștile de Halloween.

1. Această sărbătoare datează de mai bine de 2.000 de ani.

Halloween chiar precede creștinismul însuși. Totul a început cu un festival celtic pre-creștin numit Samhain, care înseamnă „sfârșitul verii”. Desfășurat în jurul datei de 1 noiembrie, festivalul comemorează ultima zi a recoltei de toamnă și întâlnirea sufletelor, deoarece ei cred că acesta este momentul în care vălul dintre lumea vie și lumea spirituală se subțiază. Potrivit History.com, oamenii din Irlanda, Anglia și nordul Franței au aprins focuri rituale pentru a alunga fantomele și, ați ghicit, le-au făcut pe fantome purtând costume.

2. Treat or trick există încă din Evul Mediu.

A lua bomboane de la un străin o noapte pe an (și doar o noapte!) nu este o tradiție nouă. La acea vreme era cunoscut ca „guising” în Scoția și Irlanda. Tinerii se îmbracă și merg din ușă în ușă căutând mâncare sau bani în schimbul cântecelor, poeziilor sau altor „smecherii” interpretative. Astăzi, tradiția a evoluat, astfel încât copiii să se îmbrace și să ceară bomboane. Aproape nimeni nu face un pas pentru a-și susține bomboanele în zilele noastre – dar un simplu „mulțumesc” va ajuta mult.

3. Unele ritualuri de Halloween erau cândva despre găsirea unui soț.

În secolul al XVIII-lea, doamnele singure au dezvoltat tradiții de Halloween pentru a le ajuta să găsească parteneri romantici. Potrivit History.com, femeile obișnuiau să arunce cojile de mere peste umeri, sperând să vadă inițialele viitorului soț pe pământ. Dacă se leagăn după mere la o petrecere, se spune că câștigătorul se căsătorește primul. Cel mai înfricoșător este că au stat chiar într-o cameră întunecată, ținând în mână o lumânare și cu fața la oglindă pentru a vedea dacă chipul viitorului soț a apărut în oglindă.

4. Imigranții au ajutat la popularizarea sărbătorilor americane

Când irlandezii au fugit de foametea de cartofi din țara lor în anii 1840, și-au adus cu ei tradițiile de Halloween. Sărbătorile s-au răspândit în toată țara până când mișcările răutăcioase de Halloween au atins un nivel maxim în anii 1920. Unii cred că trick-or-treating-ul bazat pe comunitate a devenit popular în anii 1930 ca o modalitate de a controla glumele excesive.

5. ALOCĂRI DE ZAHĂR ÎN TIMPUL celui de-al Doilea Război Mondial CAMIOANE OPRITE.

Din cauza lipsei de dulciuri, trucul sau tratarea nu a fost o problemă atât de mare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După încheierea raționalizării, toate sistemele sunt în funcțiune la frontul de colectare a bomboanelor. Companiile de bomboane lansează campanii publicitare pentru a valorifica acest ritual și pentru a se asigura că copiii cer ca produsele lor să apară în gălețile de bomboane și în fețele de pernă de rezervă.

6. Astăzi, Halloween-ul este a doua cea mai mare sărbătoare comercială din Statele Unite.

A ajuns pe locul al doilea după Crăciun. Consumatorii au cheltuit aproximativ 9 miliarde de dolari pentru Halloween în 2019, potrivit Federației Naționale de Retail. Cheltuielile au scăzut în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, dar americanii au cheltuit în total peste 8 miliarde de dolari, sau 92 de dolari pe cap de locuitor.

7. Majoritatea americanilor dau bomboane, decoratiuni si haine.

Când vine vorba de a iubi Halloween-ul, mulți dintre noi ne punem banii acolo unde ne stau gura. Bomboanele reprezintă cea mai mare proporție, cu 95% cumpărând bomboane, 75% plănuind să cumpere decorațiuni și 65% cumpărând îmbrăcăminte. În general, americanii au cheltuit în medie 1.048 USD în vacanța de iarnă în 2019, în cazul în care vă întrebați de ce ne-am strâns cu toții cureaua (și portofelele) în ianuarie.

8. Irlandezii ne-au adus și jack-o-lanterns.

Se spune că un irlandez pe nume Stingy Jack l-a păcălit pe diavol să nu ajungă nici în rai, nici în iad – așa că a cutreierat pământul cu un felinar toată ziua; de unde și numele „Lantern Jack”. Spuneți-le copiilor povestea când ridicați un dovleac de sezon și încercați să nu vă faceți pielea de găină de la propriul dovleac sculptat anul acesta.

9. Odinioară erau tăiate din napi, cartofi și napi.

Jack-o’-lanterns au venit inițial din Irlanda. Când Halloween-ul a devenit popular în Statele Unite, oamenii foloseau în schimb dovleci. Anul acesta, ați putea lua în considerare adăugarea unor produse creative la scena dvs. de Halloween pentru un aspect mai natural, care are și o legătură istorică. De asemenea, fac o garnitură delicioasă pentru cină după sărbători!

10. Irlanda are și o pâine tradițională de Halloween.

Se numește barmbrack, sau „brack” pe scurt. Chiflele dulci conțin adesea stafide închise și aurii și mărunțișuri sau inele ascunse. La fel ca prăjitura rege clasică de la Mardi Gras, tradiția spune că oricine va găsi articolul va fi norocos în anul care vine. Adică, atâta timp cât nu se îneacă cu bibelourile.

11. Disney aproape că a făcut din Hocus Pocus un film complet diferit.

Preferatul tuturor de Halloween nu este semnul distinctiv pe care îl este astăzi. Potrivit IMDB, titlul original, Disney’s Halloween House, avea un scenariu mult mai întunecat și mai înfricoșător. Nu numai asta, dar lui Leonardo DiCaprio i s-a oferit să joace rolul adolescentului Max Dennison, dar a refuzat-o în favoarea What’s Eating Gilbert Grape.
12. Illinois produce de cinci ori mai mulți dovleci decât orice alt stat. Dacă sunteți în căutarea unui petec de dovleac cu o valoare foarte bună, mergeți spre interior. Potrivit USDA, peste 15.000 de acri de teren din zona Lincoln sunt folosite pentru a cultiva dovleci. Aceste ferme din Illinois cresc de obicei peste 500 de milioane de lire sterline de dovleac în fiecare an.

13. Porumbul dulce a fost inițial numit „hrană pentru pui”.

Potrivit National Geographic, compania Goelitz Candy vindea inițial bomboane polarizate în cutii cu un cocoș imprimat pe față pentru a atrage rădăcinile agricole ale Americii. Rețeta de zahăr a rămas în mare parte neschimbată din anii 1880. Iubește-o sau urăște-o, consistența nu este în discuție.

14. „Monster Mash” s-a clasat odată pe primul loc în topurile Billboard.

Bobby „Boris” Pickett a ajuns pe locul 1 la Hot 100 de Halloween 1962 și a ajuns din nou în top în 1973, dar de data aceasta în august. Ai putea spune chiar că este o „prăjitură de cimitir”!

15. Puteți vizita chiar și un petic de dovleac din Hawaii.

La Waimanalo Country Farm din Oahu, puteți culege dovleci de pe insulă, indiferent dacă locuiți acolo sau trebuie să vă simțiți ca acasă în vacanță. Căutați dovleci în Florida? Încearcă Dunnellon’s Pickin’ Patch. În restul anului este o fermă de pepeni, dar totul este despre dovleci din cauza atractivității sezoniere.

16. Masca Michael Myers pentru Halloween are o poveste interesantă.

Celebrul răufăcător al filmului de groază este surprinzător de nevinovat. Când a realizat filmul original din 1978, directorul artistic Tommy Lee Wallace a cumpărat două măști de la un magazin de magie de pe Hollywood Boulevard: una cu mască Joker și cealaltă cu căpitanul Kirk, „Star Trek”, al lui William Shatner.

„Tommy intră cu masca de clovn și noi spunem: „Oh, e cam înfricoșător”. Apoi își pune masca Shatner și ne oprim și spunem: „Este perfect”, a declarat actorul Nick Castle pentru The New York Times. L-au pulverizat alb, au făcut găurile pentru ochi mai mari, iar restul este istorie pielea de găină.

17. Cea mai rapidă sculptură în dovleac a durat 16,47 secunde.

În octombrie 2013, Stephen Clarke din New York a câștigat un premiu Guinness World Record, după ce a scos o lumină rapidă. Pentru a câștiga acest titlu, un jack-o’-lantern trebuie să aibă o față întreagă, inclusiv ochii, nasul, gura și urechile. Nu se știe dacă aspectul este prostesc sau înfricoșător.

18. New York City găzduiește cea mai mare paradă de Halloween din țară

În medie, în fiecare an, cursa atrage peste 2 milioane de spectatori, inclusiv mii de alergători pe parcurs. Totul a început cu ideea lui Ralph Lee, rezident și păpușar din Greenwich Village, care a vrut doar să le ofere copiilor săi și prietenilor lor o plimbare capricioasă din ușă în ușă. Când un teatru local a auzit despre asta, s-au alăturat și au extins evenimentul. A devenit mai mare, mai creativ și mai teatral aproape în fiecare an de atunci.

19. Prințesele și supereroii sunt cele mai populare costume pentru copii.

Adulții se îmbracă cel mai adesea în vrăjitoare, potrivit Federației Naționale de Retail. În 2019, cel mai popular costum de câine a fost un dovleac. Cele mai populare costume de pisică sunt ascunse sub canapea și chiar gândul la el sfârâie.

20. Skittles sunt cele mai bune bomboane de Halloween.

Fara ciocolata? nici o problemă! Bomboanele cu fructe de mărimea unei mușcături le-au depășit pe cele M&M’s, Snickers și Reese’s Cups, conform datelor de vânzări de 11 ani ale CandyStore.com. Deși porumbul de bomboane a ajuns în top 10, bomboanele tricolore se numără și printre cele mai proaste bomboane de Halloween, potrivit unui sondaj CandyStore.com. Nu e de mirare că târgurile de bomboane sunt atât de populare în noaptea de Halloween.

21. Un oraș din Canada interzice trucurile pentru adolescenții cu vârsta de peste 16 ani.

Orice persoană cu vârsta peste 16 ani prinsă făcând șmecher în Bathurst, Canada, riscă o amendă de până la 200 de dolari, potrivit CBC. Orașul are, de asemenea, stațion de acces pentru toată lumea, așa că nici măcar cei sub 16 ani nu au voie să iasă după ora 20.00. pe Halloween. Aceste reguli au fost puse în aplicare pentru a descuraja farsa de noapte după o serie de farse.

22. Harry Houdini a murit de Halloween 1926.

Faimosul iluzionist, prestidigitar și animator a murit de peritonită cauzată de o ruptură de apendice, a raportat Biography.com. Cu toate acestea, în calitate de om misterios, la acea vreme au apărut mai multe rapoarte contradictorii. Unii spun că o bandă de spiritiști furiosi l-a otrăvit, alții că un student (cu permisiunea lui) l-a lovit cu pumnul în stomac, făcându-i ruperea apendicelui.

23. Unele adăposturi de animale suspendă adopțiile de pisici negre în timpul Halloween-ului.

Ei se tem că, în perioada premergătoare Halloween-ului, animalele vor fi amenințate de culte satanice care le doresc în scopuri nefaste. Acum, însă, sanctuarul merge în direcția opusă. Mulți chiar pledează pentru adopțiile în octombrie de pisici negre, folosind procesul de screening și interviu înainte de adopție pentru a elimina pe oricine cu intenții greșite.