Nu e de mirare că iubim Italia! De fapt, echipa noastră este formată din experți italieni cu o pasiune pentru gastronomie, istorie, cultură și stil de viață. Deci, evident că am vorbit despre Italia și bănuim că și tu ești interesat de Italia. Am decis să săpăm puțin mai adânc în Italia și am descoperit câteva fapte interesante despre țară.
Trebuie să recunoaștem, credeam că știm multe despre Italia, dar când am săpat puțin mai departe, am fost surprinși să aflăm aceste 13 fapte interesante despre Italia pe care nu le știam! Credem că vei fi surprins și tu!
Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această țară fascinantă și spuneți-ne care fapt v-a surprins cel mai mult!
1. Italia este a cincea cea mai vizitată țară din lume
În 2018, peste 62 de milioane de turiști internaționali au venit în Italia. Unele dintre cele mai cunoscute orașe sunt Roma, Florența, Milano și Coasta Amalfi. Aceste destinații frumoase sunt cunoscute pentru atracțiile lor faimoase, cum ar fi Fântâna Trevi și frumoasa Coastă Amalfi.
2. Interesant este că cea mai mare parte a Italiei făcea parte din Grecia Antică
Orașul Siracuza din Sicilia a fost odată cel mai mare oraș din Grecia antică, ajungând chiar și la dimensiunea Atenei înainte de eventuala cădere.
Din punct de vedere istoric, romanii au numit întreaga Sicilia și piciorul cizmei italiene Magna Graecia pentru că atât de mulți greci au trăit acolo mult timp.
În mod surprinzător, caracteristicile de nișă ale culturii și limbii grecești au supraviețuit în Sicilia până astăzi. Mica comunitate Girko vorbește o limbă greacă despre care se crede că își are originea în coloniile din Magna Grecia.
3. Romanii au fost aproape distruși
La apogeul său în secolul I, populația Romei poate fi de aproximativ 1,5 milioane, dar până când Roma a căzut în 476 d.Hr., acest număr a scăzut la doar 17.000.
Astăzi, aproximativ 99% din populația antică romană a dispărut, ceea ce înseamnă că puțini romani de astăzi pot pretinde că sunt descendenți direcți ai populației antice a orașului.
4. Italia are cea mai veche universitate din Europa
Poate unul dintre cele mai cunoscute fapte despre Italia este că Universitatea din Bologna a fost fondată în 1088 și a funcționat continuu de atunci, făcând-o cea mai veche universitate din lume.
Dintre cele mai vechi 10 universități din lume, 4 sunt situate în Italia – celelalte fiind Universitățile din Padova, Napoli și Siena – mai mult decât orice altă țară din clasament!
5. Fanilor fotbalului le place o boală
Aproape fiecare țară de pe pământ are un fel de dragoste pentru fotbal (cu excepția, poate, SUA și Canada), dar fanii italieni sunt atât de fervenți încât oamenii îi numesc „Tifosi”, ceea ce înseamnă literal „purtători de tifos”. Dragostea ei pentru sport este ca o boală, la propriu!
6. Pisicile au drepturi
Se spune că romanii și-au respectat atât de mult prietenii feline, încât erau considerați „moștenire bioculturală”. Orice persoană condamnată pentru uciderea unei pisici, fie a ei, fie a unei pisici fără stăpân, riscă o amendă de 10.000 de euro și până la 3 ani de închisoare.
Se estimează că doar în Roma există în jur de 300.000 de pisici – singurii locuitori care pot explora ruinele în orice moment.
De altfel, în 2011, după moartea proprietarului său la vârsta de 94 de ani, o pisică italiană a moștenit peste 10 milioane de euro, făcându-l al treilea cel mai bogat animal din lume (e incredibil cum există animale mai bogate). Proprietarul Maria Assunta și-a lăsat „întreaga moșie” pisicii sub îngrijirea unei asistente de încredere (nu veți fi surprinși că legea italiană nu permite moștenirea directă la animale).
7. Poliția italiană folosește Lamborghini
În orice caz, hoții de mașini din Italia ar trebui să fie puțini, având în vedere că poliția locală așteaptă la volanul uneia dintre cele mai rapide mașini din lume. Pe de altă parte, se pare că există doar câteva mașini de poliție Lamborghini Huracán în uz în Italia.
8. Superstiția este singura cale
În general, se crede că italienii sunt cei mai superstițioși oameni din Europa. Câteva exemple de superstiții de zi cu zi includ:
Stropiți ulei de măsline într-un castron cu apă pentru a căuta Malocchio (ochiul rău).
Purtați amuleta Corno (Cornul Diavolului) pentru a îndepărta blestemul asupra masculinității masculine (și a ochiului rău).
Întoarceți întotdeauna partea de pâine în sus, ca să nu-l jignești pe Isus Hristos
Dacă ești singur, nu lăsa mătura să-ți atingă picioarele când cineva mătură podeaua. După cum se spune: „Căsătorește-te ca să fii măturat”, așa că dacă mătura îți atinge picioarele, înseamnă că nu vei fi niciodată măturat!
Dacă auzi o pisică strănutând, ai noroc.
Și multe exemple uimitoare de superstiții ciudate italiene! Cele mai multe dintre acestea sunt unice în zonă!
9. Generozitatea italiană nu cunoaște limite
Dacă ai avut vreodată norocul să mănânci într-o casă italiană, știi cât de generoși sunt italienii cu oaspeții lor, mai ales când vine vorba de mâncare!
Dar ceea ce poate nu știți este că împreună sunt și o țară foarte caritabilă.
De exemplu, se estimează că în Fântâna Trevi din Roma se aruncă zilnic aproximativ 3.000 de euro în schimburi mici! Ghinionul poate fi evitat cu umeri. Legenda spune că dacă arunci o monedă în fântână, ești sortit să te întorci la Roma. În timp ce turiștii se alătură acum cauzei, este de origine italiană, toate veniturile fiind destinate organizațiilor caritabile locale.
10. Pentru un bărbat îi este greu să zboare din grajd
Nu am fi toți așa dacă am avea o mamă italiană care ne gătește zi și noapte?
Mai mult de jumătate din populația masculină a Italiei cu vârsta cuprinsă între 24 și 35 de ani locuiește încă cu părinții lor în afara orașului Istarte, potrivit unui studiu realizat, și poate fi mai mult decât o gătit casnic bun – impactul recesiunii globale, de exemplu.
Se crede că această tendință a determinat mulți bărbați italieni să întârzie căsătoria și să întemeieze o familie până la îmbătrânire. Chiar și Biserica Catolică consideră că „mammismo”, legătura clasică dintre bărbații italieni și mamele lor, este unul dintre cele mai mari riscuri cu care se confruntă căsătoriile. in tara astazi.
11. Mussolini a fost dat afară din școală
Ar fi trebuit să citească semnele de avertizare…
O defecțiune destul de urâtă în istoria politică italiană este cea a lui Benito Mussolini. Dar tirania lui Mussolini ar fi putut fi evitată dacă cei însărcinați cu alegerea unui nou lider ar fi ascultat doar vechii lui profesori.
Renumitul dictator fascist ar fi fost expulzat dintr-un internat religios italian la vârsta de 10 ani pentru că a înjunghiat un alt elev în mână cu un creion.
O altă înjunghiere a continuat la următoarea școală și a recunoscut că a înjunghiat un prieten în braț.
12. Există mai mulți descendenți ai italienilor decât italieni adevărați
Cu 59 de milioane de locuitori, Italia este a cincea țară ca mărime din Europa. Cu toate acestea, între diaspora italiană din 1861 și ascensiunea fascismului în anii 1920, milioane de italieni au emigrat, în mare parte în Statele Unite, astfel încât numărul descendenților italieni care trăiesc în străinătate este mult mai mare.
De atunci, alte milioane au emigrat.
Pentru a vă face o idee, se estimează că până la 25 de milioane de argentinieni și 31 de milioane de brazilieni au un anumit grad de ascendență italiană — aproximativ 62,5 la sută și, respectiv, 11 la sută din populație — în timp ce până la 18 milioane de cetățeni americani pretind italian. descendența ascendentă.
Aceasta nu include italienii care au migrat în Australia, Africa și în alte părți ale Europei.
13. Italia este singura țară cu peste 50 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Italia are 54 de situri ale patrimoniului mondial, dintre care 5 sunt conectate cu alte țări. Acestea includ Coasta Amalfi, centrul istoric al Florenței și celebra lagună venețiană.