Latest Post

Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter? Secretul întunecat din spatele atractivului sexy al lui Jeffrey Dahmer Cele mai importante 15 lucruri într-o relație De ce sunt mașinile Tesla atât de populare? Potrivit unui studiu, femeile sunt mai implicate în relație decât bărbații

Indiferent dacă ești căsătorit sau singur, sexul este o parte vitală a vieții tale. Nu este doar fizic, ci este și emoțional și social. Pentru a asigura sănătatea și fericirea relației tale, iată câteva sfaturi care să te ajute să înțelegi și să te bucuri de proces.

Fizic

În general, este greu să vină cu o listă cuprinzătoare a celor mai bune practici de sănătate fizică și sexuală. Lista „Cele mai importante” menționată mai sus include câteva prevederi care pot fi grupate în categorii: comportamente de sănătate, boli fizice comorbide și eșaloanele medicale ale comunității medicale. Deși este posibil să nu existe o bună practică pentru fiecare situație clinică, există câteva bune practici standardizate care pot fi aplicate tuturor pacienților pentru a le îmbunătăți șansele de a avea o vârstă adultă sănătoasă. De exemplu, în domeniul sănătății sexuale, cel mai bine este să evitați alcoolul și drogurile în favoarea abținerii. În mod similar, un bun program de îngrijire preventivă este o necesitate. Mai mult, există unele afecțiuni medicale care sunt ereditare sau predispoziții care pot crește riscul de sănătate sexuală precară. Prin urmare, este important să luați în considerare aceste riscuri înainte de a lua decizii importante cu privire la sănătatea dumneavoastră.

Mental

Mai multe studii au demonstrat o corelație între sănătatea sexuală și depresie. Aceste constatări susțin necesitatea de a înțelege mai bine sinergia dintre sănătatea mintală și cea sexuală. În ciuda acestui fapt, a vorbi despre sexualitate este adesea tabu. Este important să aveți conversații continue.

În studiul actual, am explorat mai multe componente ale sănătății sexuale la pacienții cu cancer ginecologic. Scopurile au fost de a descrie istoricul sănătății sexuale a acestor pacienți și de a evalua asociațiile dintre sănătatea sexuală și diferite simptome de sănătate mintală. Al doilea obiectiv a fost de a determina dacă participanții cu simptome depresive au prezentat modele variabile cu articole despre sănătatea sexuală. Mai exact, am investigat sănătatea sexuală a acestor persoane cu și fără tratament în anul precedent.

Eșantionul nostru a fost format din 15162 bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani. Ei au fost intervievați de intervievatorii NatCen Social Research Heather Wardle, Vicki Hawkins și Cathy Coshall.

Emoţional

A avea o relație sexuală înseamnă că ești capabil să eliberezi endorfine, care la rândul lor îți pot îmbunătăți încrederea. Sexul te ajută, de asemenea, să interacționezi cu partenerul tău în afara dormitorului. Acest lucru îmbunătățește comunicarea și crește probabilitatea de a vă putea îndeplini nevoile.

O experiență sexuală ocazională poate fi un lucru bun, dar poate fi și un lucru rău. Există mulți factori care vă pot influența sentimentele și ar trebui să îi luați în considerare pe toți. S-ar putea să fii în starea de spirit potrivită, dar să nu te bucuri de experiență sau s-ar putea să fi fost sex-fobic tot timpul.

Cel mai bun mod de a trece printr-o situație proastă este să faci ceea ce trebuie, iar asta înseamnă să fii sincer cu tine și cu partenerul tău. În ceea ce privește sexualitatea, cea mai bună decizie este să fii cu discernământ și să te asiguri că nu pierzi timp, bani sau energie într-o activitate care nu-ți va face bine.

Social

În ciuda necesității unei abordări holistice a informațiilor despre sănătatea sexuală, implicarea adolescenților cu aceste informații este adesea limitată. Pe lângă lipsa accesului la informațiile faptice, aceștia sunt adesea nesiguri cu privire la aspectele sociale ale sănătății sexuale. Un studiu calitativ care a explorat preocupările adolescenților cu privire la informațiile despre sănătatea sexuală a găsit trei teme principale.

În primul rând, adolescenții erau îngrijorați de modul în care erau percepuți de ceilalți. În al doilea rând, erau confuzi cu privire la ceea ce era și nu era acceptabil. Ei erau, de asemenea, conștienți de stigmatele sociale asociate cu sexualitatea. În al treilea rând, ei credeau că profesorii aveau puține cunoștințe despre subiect.

Este posibil să abordăm această îngrijorare prin adoptarea unei abordări critice a cercetării în domeniul sănătății sexuale. O abordare critică implică o înțelegere apolitică a sănătății populației și este conciliabilă cu epidemiologia socială.

Este o parte a vieții

În timpul actului sexual, creierul eliberează substanțe chimice pentru a te simți bine numite endorfine, care ajută la reducerea stresului și a anxietății. Acestea pot crește, de asemenea, stima de sine și fericirea. În plus, sexul poate ajuta la reducerea durerii și a migrenelor.

Pentru unii oameni, sexul poate fi o sursă de plăcere, ceea ce poate duce la relații mai sănătoase. De asemenea, poate îmbunătăți starea de spirit și somnul, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea mintală. Poate fi și o formă de exercițiu. Poate ajuta la tonifierea mușchilor abdominali și pelvieni, ceea ce poate duce la un control mai bun al vezicii urinare.

În timpul sexului, creierul eliberează și oxitocină, o substanță chimică care stimulează sentimentele de mulțumire și calm. Acesta nu este doar un beneficiu psihologic, ci poate reduce și riscul de atac de cord.

Mai multe studii au arătat că sexul poate fi bun pentru sistemul tău imunitar. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar este responsabil pentru apărarea organismului împotriva virușilor și a altor intruși. În timpul sexului, nivelul de imunoglobuline A din salivă crește, ceea ce te poate face mai rezistent la boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *