Latest Post

Cum să evitați să fiți prins într-o piață de bear Când este timpul să vezi un psiholog? 23 de fapte distractive de Halloween pentru a-ți păcăli (sau a-ți trata) prietenii. Ce cheltuieli ai dacă deții un elicopter? Secretul întunecat din spatele atractivului sexy al lui Jeffrey Dahmer Cele mai importante 15 lucruri într-o relație De ce sunt mașinile Tesla atât de populare? Potrivit unui studiu, femeile sunt mai implicate în relație decât bărbații

Indiferent dacă ești un pilot cu experiență sau nu ai zburat niciodată, s-ar putea să nu știi exact cât costă să deții un elicopter. Iată câteva lucruri de reținut.

Airbus vs. Airbus

Achiziționarea unui elicopter Airbus poate fi un efort costisitor. Cea mai frecventă cheltuială este plățile lunare pentru finanțarea achiziției. Din fericire, elicopterele Airbus au un istoric de durabilitate și fiabilitate. Sunt utilizate în cele mai solicitante medii, asigurând că pasagerii sunt transportați în siguranță. Fie că este vorba despre un aeroport, un parc eolian sau o platformă petrolieră offshore, elicopterele Airbus îndeplinesc sarcinile de zbor vertical care salvează vieți.

Linia de produse Airbus Helicopters include segmentele grele, intermediare-single, medii, ușoare-twin și super-medii. Toate aceste avioane sunt în serviciu în peste 150 de țări din întreaga lume.

Pe lângă aplicațiile civile și militare, elicopterele Airbus sunt folosite și de operatorii de energie eoliană, HEMS, operatorii de petrol offshore și pacienții de brancardier. De asemenea, au variante VIP de lux, inclusiv elicopterele Airbus Corporate.

Airbus A220 este disponibil în două configurații, A220-3 și A220-300. A220-3 poate fi configurat ca versiune economică sau cargo. A220-300 poate fi configurat ca un cargo. A220 este disponibil și în versiunea cu 2 economii.

Airbus H155 poate fi cumpărat nou pentru 15 milioane de dolari sau la mâna a doua pentru 8 milioane de dolari. Costul mediu pe milă al lui H155 este de 7,18 USD. Leonardo AW139, pe de altă parte, costă mai mult pe milă. Airbus H160 este omologat în Japonia și Brazilia.

Airbus A380 are un preț de listă de 445,6 milioane de dolari. Cu toate acestea, costul real depinde de negocieri și de mărimea comenzii. A330-800(neo) este listat pentru 259,9 milioane de dolari.

Airbus A321 are un preț de 129,5 milioane de dolari. A319-100 costă 92,3 milioane de dolari. Opțiunea de motor pentru A320neo este de 101,5 milioane de dolari. A319 este disponibil și într-o versiune cargo, care este listată pentru 241,7 milioane de dolari.

Costuri pentru hangar

Cumpărarea sau închirierea unui hangar pentru avioane este o decizie importantă. Indiferent dacă intenționați să utilizați elicopterul în scopuri recreative, de afaceri sau ambele, trebuie să găsiți hangarul potrivit pentru nevoile dvs. Costul hangarelor variază foarte mult și depinde de o serie de factori.

Dacă sunteți în căutarea unui hangar simplu, puteți achiziționa un hangar prefabricat pentru avioane. Acestea costă de obicei între 15 și 25 USD pe metru pătrat. Cu toate acestea, dacă doriți o facilitate mai sofisticată, veți plăti mai aproape de 50 USD pe metru pătrat.

Pe lângă costul construcției, va trebui să luați în considerare și costul utilităților. Dacă locuiți într-un climat rece, probabil că veți avea nevoie de un hangar încălzit.

Costul de întreținere va crește odată cu numărul de zboruri pe care le faceți. De asemenea, va trebui să luați în considerare costurile de asigurare cu care vă veți confrunta.

Costul construirii propriului hangar poate fi cea mai puțin costisitoare opțiune, dar necesită o cantitate semnificativă de timp și efort. Dacă sunteți pasionat sau fluturaș ocazional, este posibil să nu aveți timp sau bani să investiți într-un hangar personalizat.

De asemenea, puteți închiria un hangar de la un aeroport. Multe aeroporturi mici și mijlocii oferă spațiu pentru închiriere. Costul va varia în funcție de locația dvs., de dimensiunea hangarului și de numărul de avioane care vor ocupa spațiul.

Un hangar de bază fără utilități va costa, în general, mai puțin de 500 USD pe lună. Dacă dețineți mai multe avioane mici, probabil că veți dori un hangar mai mare pentru a le găzdui pe toate.

Dacă sunteți proprietar de avion corporativ, probabil că vă veți dori un hangar mare, modern, cu control climatic și izolație. O clădire de 100′ x 100′ va costa în jur de 10.000 USD.

 

Costurile de întreținere

În comparație cu avioanele, elicopterele au mai multe părți mobile și necesită mai multă întreținere. De asemenea, necesită mai multe inspecții. Costurile elicopterelor pot fi substanțiale.

Operarea unui elicopter tipic poate costa zeci de mii de dolari și până la 100.000 USD pentru elicopterul în sine. În funcție de tipul de aeronavă, aceste costuri pot varia și ele. Eficiența consumului de combustibil a unui elicopter este un factor important în costurile acestuia. Costul mediu al combustibilului unui elicopter variază între 4,50 USD și 7,00 USD pe oră.

Este necesar un permis de pilot pentru a pilota un elicopter. Costă în jur de 10.000 de dolari pentru o licență de pilot. Aceasta include inspecția anuală. FAA solicită taxe de înregistrare și alte taxe pentru fiecare aeronavă din SUA.

Elicopterele sunt, de asemenea, scumpe din cauza producției limitate. Este adesea mai greu de găsit piese pentru ele. De asemenea, sunt mai scumpe de asigurat. Ei ard mai mult combustibil pe milă decât avioanele comparabile.

Unele dintre costurile deținerii unui elicopter includ taxe, asigurare și înregistrare. Aceste costuri se pot acumula rapid. Dacă conduceți o afacere mică, este dificil să vă permiteți acumulările inițiale. Din fericire, există câteva modalități de a minimiza cheltuielile.

O modalitate este de a dezvolta un plan de întreținere garantată. Altul este să închiriez un hangar. Aceste economii de scară pot ajuta la reducerea costurilor.

Pentru a calcula costul total al deținerii unui elicopter, trebuie să luați în considerare combustibilul, întreținerea și amortizarea. Costul deprecierii este calculat pe baza numărului de ore de zbor. Aceasta înseamnă că dacă zbori 100 de ore într-un an, costul va fi de 262,5 USD.

Costul deținerii unui elicopter este determinat și de model. Cu cât elicopterul este mai vechi, cu atât costă mai mult. Dacă doriți să reduceți costurile, ar trebui să vă gândiți să cumpărați un model mai puțin costisitor.

Costuri de reparație

Menținerea elicopterului în formă maximă necesită multă întreținere și reparații. Costurile se pot acumula rapid. Vârsta aeronavei dvs. și tipul de operațiune pe care o efectuați vă pot afecta, de asemenea, costul total.

Cerințele de bază de întreținere includ inspecții anuale și conformitatea cu directivele de navigabilitate. Alte necesități de întreținere pot include combustibil, taxe pentru hangar și asigurare. De asemenea, poate fi necesar să angajați un pilot profesionist pentru a vă pilota aeronava.

Elicopterele sunt mașini complexe, cu multe părți mobile. Ca atare, necesită mai multă întreținere decât avioanele. Vă puteți aștepta să plătiți câteva mii de dolari în fiecare an pentru întreținere și reparații. În funcție de modelul și vârsta aeronavei dvs., este posibil să fie necesar să cumpărați și Hull Insurance.

Elicopterele poartă o răspundere mai mare decât avioanele, astfel încât primele de asigurare pot fi mai scumpe. Este important să luați în considerare situația dumneavoastră individuală înainte de a cumpăra un elicopter. În funcție de nivelul de experiență și tipul de aeronavă, este posibil să puteți economisi bani alegând un model mai puțin costisitor.

Cumpărarea unui elicopter poate fi mai ieftină decât închirierea unuia. Puteți găsi modele second hand online sau prin brokeri. De asemenea, ar trebui să verificați starea modelului ales înainte de a face o achiziție. Cel mai bine este întotdeauna să păstrați o aeronavă în interior pentru a evita daunele cauzate de vânturile puternice și lumina intensă a soarelui.

Elicopterele sunt mașini foarte complexe, cu sute de componente care necesită inspecții regulate. Dacă apare o problemă, va trebui să înlocuiți piesele.

În funcție de modelul de elicopter pe care îl luați în considerare, poate fi necesar să plătiți o acoperire suplimentară de asigurare. Aceste costuri pot varia în funcție de tipul de aeronavă, de producător și de broker. Vă puteți aștepta să plătiți între 120 și 80 USD pe lună pentru o poliță de asigurare de răspundere civilă de 1.000.000 USD/2.000.000 USD.

 

Costurile de navlosire

Indiferent dacă zburați cu un avion privat sau cu un elicopter charter, costul călătoriei poate fi puțin intimidant. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce costurile.

În primul rând, puteți găsi un broker bun. Trebuie să fii sigur că au un istoric bun de siguranță și că sunt reputați. De asemenea, trebuie să vă asigurați că pot oferi cele mai bune servicii.

Când comparați prețurile, asigurați-vă că luați în considerare „s” și „m” – adică costul confortului și costul eficienței. Acestea sunt cele două componente ale oricărui zbor și ar trebui incluse în cotație.

Cea mai mare problemă este taxa federală de accize. IRS percepe o taxă de 7,5% pentru orice zbor în interiorul SUA. De asemenea, vi se va percepe o taxă suplimentară pentru combustibil. Acesta este de obicei adăugat pentru a compensa fluctuațiile prețului combustibilului.

Costul repoziționării aeronavei pe un nou aeroport poate fi o cheltuială mare. Cu toate acestea, dacă compania de charter are sediul la aeroportul dvs. de origine, este posibil să puteți evita cu totul taxele de repoziționare.

Cea mai mare componentă a elicopterului care poate fi încorporată într-o cotație este numărul de pasageri. Un zbor obișnuit poate transporta oriunde de la patru până la opt pasageri. Dacă călătoriți cu o familie numeroasă, vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 15% din costul zborului în costuri charter.

Cel mai scump elicopter pe care îl puteți cumpăra este un Cessna Citation X. Acest avion mic și economic poate costa peste 65.000 USD dus-întors. Deși un elicopter poate să nu aibă toate facilitățile unui jet privat, poate fi totuși o opțiune excelentă pentru zborurile pe distanțe scurte sau medii.